Michael Bolton
Songs of Cinema

Tracks
1. When A Man Loves A Woman (2017 version)
from…When a Man Loves a Woman
2. Stand By Me
from… Stand By Me
3. I’ve Got A Woman
from… Ray
4. I Will Always Love You (Feat. Dolly Parton)
from… The Body Guard
5. Old Time Rock & Roll
from… Risky Business
6. Heard It Through The Grapevine
from… The Big Chill
7. Cupid
from… Michael Bolton’s Big Sexy Valentine’s Day Special
8. Somewhere Over The Rainbow
from… The Wizard of Oz
9. As Time Goes By
from… Casablanca
10. Jack Sparrow (Ballad)
from… The Lonely Island SNL digital video short


Band:
Michael Bolton


Discography:
Michael Bolotin (1975)
Everyday of My Life (1976)
Michael Bolton (1983)
Everybody's Crazy (1985)
The Hunger (1987)
Soul Provider (1989)
Time, Love & Tenderness (1991)
Timeless: The Classics (1992)
The One Thing (1993)
This Is the Time: The Christmas Album (1996)
All That Matters (1997)
My Secret Passion (1998)
Timeless: The Classics Vol. 2 (1999)
Only a Woman Like You (2002)
Vintage (2003)
'Til the End of Forever (2005)
Bolton Swings Sinatra (2006)
One World One Love (2009)
Gems: The Duets Collection / Duette (2011)
Ain't No Mountain High Enough–Tribute to Hitsville (2013)


Guests:


Info:

Released 2017-02-10
Reviewed 2016-03-06

Links:
michaelbolton.com
frontiers

Är det inte ganska fantasilöst att skapa ett album av gamla uttjatade låtar som vi hört hundratals gånger förr, många av dem i massor av versioner dessutom? Nu har Michael Bolton valt lite favoritlåtar från kända filmer och spelat in sina nya och egna versioner av dessa låtar. Det enda som är lite unikt är avslutningen Captain Jack Sparrow som är en balladversion av Lonely Islands låt där Bolton sjöng och som varit en stor succé på en välkänd videosite med över 160 miljoner visningar. Annars kan man väl konstatera att Bolton inte behöver någon närmare presentation med massa priser, hitlåtar och många miljoner sålda album. Dock är det en artist jag inte vet något om egentligen och som jag knappt hört, det här är första Boltonalbumet jag spelar och jag är inte imponerad.

Jag har ingen preferens när jag tänker på Michael Bolton, när jag hör det namnet tänker jag på filmen Office Space och en av karaktärerna där. Boltons namne som hatar Boltons musik. På albumet får vi lite pop, lite rock, lite diverse är vad vi får i form av låtmaterial. Välkända filmlåtar, en del i schyssta versioner och andra i mindre schyssta versioner. Bra produktion, Bolton har en hyfsad men inte sådär överdrivet bra röst som passar bättre i vissa låtar och sämre i andra. Det är bara tio spår vilket är positivt för mer skulle man inte orka lyssna på. Kvinnlig gästsång från Dolly Parton på I Will Always Love You vare sig adderar eller subtraherar något för helheten.

Musikaliskt är det ett okej album, de flesta låtar är av hyfsad kaliber med avslutande balladen Jack Sparrow som den största höjdpunkten. Det är ett riktigt bra spår som känns fräscht och underhållande, i övrigt känns det som ganska intetsägande låtar och framförallt som låtar vi hört alldeles för många gånger redan. Därför blir det svårt att rekommendera detta album, det känns som ett album man både kan ha och mista och det är inte direkt som att Bolton behöver sälja fler album om han nu inte varit väldigt slösaktig med pengarna han fått för dem han redan sålt.

Kanske inte redo för papperskorgen men det är inget album som är värt att köpa om man inte kan få det till ett väldigt bra pris. Det känns ärligt talat som ett väldigt onödigt alster, ett försök att tjäna pengar på ett namn och inte alls som ett verk skapat av kärlek för konsten att skapa musik. Kort och gott kan jag tycka att man ska hålla sig undan från sådant som detta även om det är helt okej rent musikaliskt.

HHHHHHH

 

 

 

Label: Frontiers Music
Tre liknande band: Blackjack/The Lonely Island/music from movies
Betyg: HHHHHHH (3/7)
Recensent: Daniel Källmalm


read in english