Jimi Anderson Group
Longtime Comin'

Tracks
1. Same Old Song
2. Let’s Get Serious
3. Spread It All Around
4. Feel Like Letting Go
5. Better This Way
6. Welcome To The Revolution
7. Higher Than Higher
8. Longtime Comin’
9. Where Do We Go From Here
10. Necessary People
11. Best For Me
12. Oh Why


Band:
Jimi Anderson - vocals
Sandy Jones - bass, guitars, drums
Greame Duffin - lead guitars


Discography:
Welcome to the Revolution (EP 2012)
Where Do We Go From Here (EP 2015)


Guests:


Info:
Recorded at FML studios in Scotland

Released 2017-02-24
Reviewed 2017-02-10

Links:
jimianderson.co.uk
youtube
pride & joy

Jimi Anderson och hans grupp släpper sitt första album, så vitt jag kan utröna. Det är ett album som varit på väg under lång tid om man ska tro titeln och det har inte det snyggaste omslaget jag sett. Gruppen är en trio där den gode Jimi står för den vokala insatsen och han har goda medhjälpare i Sandy Jones och Greame Duffin. Men det säger förstås lika lite som att han inspirerats av de stora gamla namnen och så vidare, det ni vill veta är förstås om Jimi och hans kumpaner har något att bidra med till den musiktörstande och även om han inleder sitt album med samma gamla låt så tycker jag att han har det.

Det är snyggt producerad klassisk melodiös rock/AOR som kanske ändå drar sig något undan från de allra mest promenerade stigarna. Men det kan inte heller direkt beskrivas som nyskapande, jag tycker att Jimi har grym röst som passar riktigt bra för den musik han framför på detta album. Men visst man kan ha vissa önskningar om lite originalitet och så vidare men vi får en bra variation av låtar och diverse annat som kan underhålla den som lyssnar. Låtarna är tolv till antalet, och speltiden är lite under femtio minuter men känns faktiskt kortare än så, en lagom lång speltid kan jag tycka.

Faktum är att jag tycker att detta är ett riktigt bra album, inledande Same Old Song är inte alls lika fantasilös och tråkig som titeln antyder, det är ett riktigt bra spår. Det är inte det enda vassa spåret heller, Feel Like Letting Go och titelspåret är två andra spår som är riktigt tilltalande. Hela albumet är riktigt vasst och riktigt spännande även om det knappast är nyskapande. Det är ett album som innehåller en av ingredienserna man behöver för att göra ett riktigt bra album, riktigt bra låtar så även om originaliteten saknas så är det helt klart ett album värt att titta närmare på.

Det finns mycket positivt att säga om detta album och man måste leta länge för att hitta väldigt lite negativt att säga om det. Jimi Anderson och hans grupp har helt enkelt satt samman ett riktigt underhållande album med riktigt vassa låtar och genomgående riktigt vass musik. Varmt rekommenderat och väl värt att kolla upp får bli dagens slutkläm.

HHHHHHH

 

 

Label: Pride & Joy Music/GerMusica
Tre liknande band: Foreigner/Journey/Fleetwood Mac
Betyg: HHHHHHH (5/7)
Recensent: Daniel Källmalm


read in english