Goat War
Warwolf

Tracks
1. Goathammer
2. Fuck Possessor
3. Warwolf
4. Black Grave


Band:
Julius Bloodaxe - Guitar
Laamp - Drums
Dick Nekrowulf - Guitar & Vox


Discography:
Debut


Guests:


Info:
Recorded at Paris Dungeon
Cover Art: Daniel Artgrinder

Released 2017
Reviewed 2017-12-21

Links:
bandcamp

heathen tribes

En trio från Helvetet, eller en ort som kallas Hell och ligger i Michigan. Och man kan väl inte säga att det är en av de där höjdarna jag inte visste att jag hade bland alla album som fanns att recensera – snarare tvärtom tror jag. Presstexten är så löjlig att man funderar kring begåvningsnivån på bandet och den som skrivit pressmaterialet. Omslaget är ganska löjligt, precis som bilden på bandet. Man kan väl inte direkt säga att det är mycket som imponerar när man undersöker detta album, men givetvis ska man ju aldrig döma något efter det. Det kan ju vara intressant musikaliskt – men det är det inte.

Black/thrash metal av det mer billiga slaget, det börjar nästan melodiöst men sedan låter det mest bullrigt och skramligt. Det är inte en produkt som direkt imponerar med imponerande kreativt eller lysande produktion. Kanske är inte det poängen, men de har inte speciellt mycket annat att komma med heller, jag hör ingen spelglädje eller humor. Det är bara fyra spår på albumet och de smälter samman ganska mycket och mycket av det känns som skrammel och oljud, de fyra spåren tar bara nio minuter att spela sig igenom och det vill jag lova är något man känner sig tacksam för när man lyssnar.

Första spåret inleds annars relativt hyfsat men sedan kommer ett soloparti som låter så illa att man får huvudvärk, ett album som får en att missbruka aspirin på grund av den huvudvärk det framkallar. Det är inte lätt att hitta något positivt att säga om detta alster, egentligen har jag väl ingenting positivt att säga om det, spåren är tråkiga och man får en hel del huvudvärk utav det. Inte imponerande. Det mest positiva är väl den korta speltiden.

Jag är inte imponerad, jag tycker nog att Goat War aldrig skulle ha lämnat helvetet och de skulle definitivt låta Warwolf förbli på idéstadiet och aldrig gjort något mer än att diskutera det. Kanske att den som gillar lite skruttigare svartmetall av det mer oputsade slaget får ut något av detta album men det är inget som kommer att gå hem i någon större utsträckning.

HHHHHHH

 

 

 

Label: Heathen Tribes
Tre liknande band: Darkthrone/Bathory/Mayhem

Betyg: HHHHHHH (2/7)
Recensent: Daniel Källmalm


read in english