Electric Guitars
Rock'n'Roll Radio

Tracks
1. Rock n Roll Radio
2. False Flag Operartion
3. Headless Chicken
4. Swagman
5. Splinter
6. Bambi On Ice
7. Lucy Glow
8. Homewrecking Woman
9. Stay Under The Radar
10. Back To You


Band:
Søren Andersen - Guitar & Vocal
Mika Vandborg - Guitar & Vocal
Peter Kjøbsted - Bass & Backing Vocal
Morten Hellborn - Drums & Backing Vocal


Discography:
Electric Guitars (2014)
String Fever (2015)


Guests:
Jacob and Jesper Binzer


Info:
Produced by Jacob Binzer

Released 2017-02-10
Reviewed 2017-02-20

Links:
electricguitars.dk
youtube

mighty music

Elgitarrer sjunger om att de vill ha mer rockmusik på radion, och det är väl något vi alla kan hålla med om för när man rattar runt bland eterns vågor hittar man ingenting sådant. Givetvis kan man surfa på nätets vågor men det är ju inte riktigt samma sak, inte än i alla fall då de flesta av oss inte har sådant i bilen. Själv kör jag en usb-sticka eller promoskiva som innehåller musik från elgitarrerna från Danmark när jag kör bil – eller jag gjorde, nu är det dags för annan musik men innan jag ger mig in på det så ska jag skriva vad jag hörde i min rock’n’roll radio.

Jag tror inte att någon blir överraskad om jag säger att elgitarren spelar en stor roll på detta album. Det handlar annars om klassisk hårdrock, inget skitsnack, bara rakt på sak med starka refränger och låtar med driv. Tio låtar och hygglig variation över 48 minuter, ingenting direkt överraskande förutom kanske en Bambi på is dyker upp när man lyssnar igenom detta album. Det är schysst producerat, sången är bra, det driver på bra och är lätt att tycka om – Electric Guitars kommer säkert att gå hem bland dem som giller klassisk hårdrock.

Jag ger albumet tummen upp även om jag tycker att det börjar betydligt bättre än det slutar. Efter Bambi on Ice tycker jag inte att det kommer något mer riktigt underhållande spår. Bäst är nog det inledande titelspåret som jag tycker är riktigt bra. Överlag tycker jag att bandet är underhållande och deras album håller god klass trots att det kanske inte direkt sticker ut och är således inte det mest intressanta albumet jag hört. Men hade omslaget varit snyggare hade jag definitivt kunnat tänka mig att köpa det, och för er som gillar klassisk enkel hårdrock är det utan tvekan ett riktigt bra köp.

De gör ingenting komplicerat eller konstigt, deras musik är mer eller mindre vad rockmusik handlar om. Enkla låtar med bra refräng och bra driv är vad vi får och i de bästa låtarna som titelspåret, Bambi on Ice, Splinter och Headless Chicken, är definitivt riktigt vassa även om albumet som helhet inte riktigt håller samma klass. Det är helt enkelt ett rätt bra men i slutändan också rätt så medelmåttigt album.

HHHHHHH

 

 

Label: Mighty Music/Target
Tre liknande band: D-A-D/White Lion/Mike Tramp

Betyg: HHHHHHH (4/7)
Recensent: Daniel Källmalm


read in english