Crucify Me Gently
Circles

Tracks
1. Occultist
2. The Call of Mighty
3. Future Is Dead
4. Out of Time (feat. Max Kovalenko)
5. Delirium
6. Fame Will Fade
7. Bat’ku
8. Darkness Swallows Me P.II
9. Circles


Band:
Alexey Rusnak - Vocals
Alexander Tsutskov - Guitar
Roman Kraynyay - Bass
Vlad Karnak - Drums


Discography:
Eternal Torments (EP 2013)


Guests:
Max Kovalenko


Info:

Released 2016-11-30
Reviewed 2017-01-10

Links:
youtube

bandcamp

Jag vet inte om det finns ett sätt att verkligen korsfästa någon lindrigt men det tycks vara vad ukrainarna i detta band vill. Circles är deras första album och det är ett album som av skivbolaget beskrivs som Blackened Deathcore, inte den mest spännande genrebeskrivningen jag stött på och jag kan inte direkt påstå att Circles tillhör de mest spännande albumen jag stött på – snarare motsatsen.

Bank, bank, bank, skrammel, skrammel, skrammel, vrål, vrål, vrål – ungefär så låter detta album. Visst finns det lite mer melodiösa inslag, till och med en skvätt sopransång men det skramlar mer än det finliras och det låter mest mörkt och grottmannalikt. Inte direkt något som fångar mitt intresse eller min fantasi, det låter helt enkelt inte speciellt intressant för den som har smak på annan musik än den skramligt vråliga.

Jag skulle knappast beskriva det som ett hitalbum, snarare som ett som passar bättre i toaletten. Men vi ska väl inte vara alltför taskiga mot bandet som säkert lägger ner själen och allt i sin musik men det är ungefär lika skoj att lyssna på dem som att bli korsfäst en kall vinterdag i januari.

Nej, ni som inte är insnöade på deathcore och den typen av musik kommer med största sannolikhet inte tycka att detta är alltför intressant och det gör inte jag heller. Kanske att det passar er som gillar de liknande banden men de flesta av oss gör nog trots allt bästa att hålla oss på lite behörigt avstånd för att det är inte speciellt bra.

HHHHHHH

 

Label: Independent
Tre liknande band: Dysphoria/Oceano/Burzum

Betyg: HHHHHHH (2/7)
Recensent: Daniel Källmalm


read in english