Plini
Handmade Cities

Tracks
1. Electric Sunrise
2. Handmade Cities
3. Inhale
4. Every Piece Matters
5. Pastures
6. Here We Are, Again
7. Cascade


Band:
PLINI - Guitar, Programming
Simon Grove - Bass
Troy Wright - Drums


Discography:
Debut


Guests:


Info:
Drums recorded at Wright Drum School Studios and mixed at Nerve Studios by Simon Grove.
Composed, arranged, produced & mixed by Plini in a bedroom in Sydney.
Mastered by Ermin Hamidovic at Systematic Productions.
Artwork by Alex Pryle

Released 2016-10-28
Reviewed 2016-10-27

Links:
plini.co
youtube
bandcamp

Handgjorda städer är vad gitarrkonstnären Plini från Australien satt samman när denne med dunder och brak slår sig in på den progressiva instrumentala musikscenen. Steve Vai hade en del positiva saker att säga om Plini och hur han ser denne som en garant för framtiden för exceptionellt gitarrspelande. Kul skivomslag kan man också påstå om detta album som släpps av Plini på egen hand.

Klurig instrumentalmusik där det känns som att varje låt berättar ett eget kapitel av albumet berättelse, en spännande saga som är vad din fantasi gör den till. Progressivt, instrumentalt och varierat är hur man kan beskriva detta album. Stort djup, snygg produktion och väldigt kompetent musikerskap kan också sägas om detta album. En imponerande produktion och positivt kan också sägas om speltiden som hålls kort och koncist och gör att man lätt spelar sig genom hela albumet utan problem – inte för att det skulle vara något större problem om albumet var en kvart eller så längre.

Många gånger kan jag tycka att instrumentala album saknar något som en sångare ibland kan tillföra, så är inte fallet med detta album. Det bjuds på väldigt bra låtar med mycket fina melodier och bra känsla, det är ett riktigt underhållande album på alla sätt. Jag måste tillstå att Plini och hans handgjorda städer är något att titta mycket närmare på – det är ett riktigt vasst album, ett av de mest intressanta albumen jag hört 2016.

Definitivt ett album som kommer varmt rekommenderat, det är kul, underhållande och spännande – bara din fantasi sätter gränsen för vad sagan handlar om. Personligen tycker jag att det är en både spännande och inspirerande saga, med mycket djup och mycket fantastiskt musicerande. Lägg namnet Plini på minnet, han kan inte bara skapa städer med sina händer utan han kan också skapa riktigt bra musik med samma händer.

HHHHHHH

 

 

 

Label: Independent
Tre liknande band: Animals As Leaders/Alan Holdsworth/Pat Metheny
Betyg: HHHHHHH (5/7)
Recensent: Daniel Källmalm


read in english