Implode
The Anti Cimex
EP

Tracks
01. March of the Wolves
02. Warmachine
03. When the Innocent Die
04. Nailbiter
05. Victims of a Bombraid


Band:
Johan Ejerblom – Vocals
Henrik Axelsson – Drums
Victor Danling-Wendt – Bass
Christoffer Knutsson – Guitars
Victor Lindquist-Moreau – Guitars


Discography:
2011 The Hour Has Come
2013 Under a New Sun (EP)
2014 Aeon Clockwork (EP)
2015 Terra Pericolosa (EP)
2015 A Syndicate (EP)
2015 I Tension (EP)
2015 I of Everything


Guests:


Info:

Released 2016-04-22
Reviewed 2016-05-23

Links:
implodeofficial.com
youtube
cramada

Senast det begav sig hyllade vi I of Everything-albumet som Implode bjöd på förra året, nu släpper de en hyllning till det ”legendariska bandet” Anti Cimex. En femspårs-EP som går snabbt att spela sig igenom. Dödsmetallband som gör punklåtar är kanske inte så konstigt som det kan verka vid första anblick, speciellt inte som Anti Cimex varit en inspiration för detta band sedan första början – därför vill de hylla detta band. Och varför inte? Det albumet bjuder på ett schysst skivomslag, precis som senast – men vad ska vi säga om albumet?

Det skiljer sig egentligen inte så mycket stilistiskt från albumet de släppte förra året, det kan beskrivas som punkiga låtar i dödsmetalltappning. Tungt och inte alls samma höga tempo som punklåtar generellt brukar ha, bra producerat. Mörka stämmor gör den vokala delen och egentligen får vi ingenting som får oss att stanna till i steget och haja till. En kvalitativ produktion men kanske inte en direkt unik sådan, visserligen kanske man kan skylla det på att de hyllar ett annat band men det är inte bara det.

Bra EP, så långt kan jag väl sträcka mig. Inte så kreativt intressant och inget som bjuder på något nytt i jämförelse med vad bandet har gjort tidigare men om ni gillar bandets tidigare alster så tror jag säkerligen att detta kan tilltala. Jag gillade I of Everything och tycker att denna EP också tilltalar, så om ni också gillade det albumet kan jag varmt rekommendera denna EP – jag tror dock inte att den kommer att generera speciellt mycket nya fans till bandet.

Alla spår är bra, inget står ut i endera riktningen och i slutändan har vi en väldigt solid EP som kanske inte glänser alltför mycket. Fans av bandet rekommenderas att införskaffa den medan den stora massan gott kan vänta på nästa album.

HHHHHHH

 

Label: Cramada/Sound Pollution
Tre liknande band: The Crown/Soils of Fate/Anti Cimex

Betyg: HHHHHHH (4/7)
Recensent: Daniel Källmalm


read in english