Astrophobos
Enthroned in Flesh

Tracks
1. Enthroned in Flesh
2. Tabula Rasa
3. Blood Libation
4. The Cadaver Monarch


Band:
Martin Andersson - Guitars
Jonas Ehlin - Guitars
Mikael Broman - Vocals, Bass


Discography:
Arcane Secrets (EP 2010)
Remnants of Forgotten Horrors (2014)


Guests:
Fredrik Widig - drums


Info:
Recorded and mixed at Garaget Studio by Erik Nilsson

Released 2016-08-26
Reviewed 2016-11-02

Links:
astrophobos.com
bandcamp
triumvirate

Lustig titel från ett band som kanske är fascinerade av en av Mars månar, och då menar jag inte Demios. Ett band som uppenbarligen håller till i de mörkare regionerna av metal-genren och som har ett album i bagaget, detta är deras andra EP. Den har 20 minuters speltid fördelade på fyra spår, kommer som vinyl med två låtar på vardera sida för den som önskar det.

Man ska vara svartmetallfanatiker för att önska sig en sådan, inte för gemene musikfanatiker. Det är ganska typiskt för genren egentligen, rått och vrålande med lite av en ljudbild som påminner om en fuktig mörk grotta. Inga överraskningar och de predikar för de redan frälsta och jag ska väl också tillägga att det inte bjuds på mycket till variation över dessa fyra spår.

Varken bra eller dåligt egentligen, det mest bara är. Ett svartmetallalbum utan några större ovationer, det finns ett par schyssta sekvenser men helheten blir mest grå – gråmetall kanske man kan kalla det? Det är helt enkelt föga imponerande och ett album man gärna lägger någonstans där man inte behöver hitta det igen. Det är som sagt mest bara ett alster som passar till de redan frälsta, vi övriga kan gott ha överseende.

HHHHHHH

 

 

Label: Triumvirate Records
Tre liknande band: Marduk/Dissection/Naglfar
Betyg: HHHHHHH (3/7)
Recensent: Daniel Källmalm


read in english