Sunflowed Dead
It's Time to Get Weird

Tracks
01. Inhuman Lung
02. Dance With Death
03. It's Time To Get Weird
04. Just A Little Kiss
05. You're Dead To Me
06. Nothing
07. My Mother Mortis
08. I'll Burn It
09. The Rain
10. Interlude
11. Through The Blackest Eyes
12. Anthem Of The Seeds
13. Outro


Band:
Michael Del Pizzo - Vocals, Accordion, Piano
Jaboo - Lead Guitar
Jamie Teissere - Guitar
Lats - Bass
Jimmy Schultz - Drums


Discography:
Sunflower Dead (2012)


Guests:
Jonathan Davis - vocals


Info:
Produced by Dave Fortman and Mikey Doling

Released 2015-09-30
Reviewed 2015-12-08

Links:
sunflowerdead.com

youtube

Solblomma död, så kallar sig detta amerikanska band som i och med detta album anser att det är dags att bli konstig. Det är deras andra album och på det har de som gästsångare på titelspåret Jonathan Davis från välkända Korn. I och med det och hur bandet ser ut på medföljande pressbild kan man tänka sig att det handlar om modern hårdrock, omslaget pekar ju åt det hållet också. Det sägs att de bjuder på en hälsosam dos rockenergi kombinerat med ärlig lyrik som saknats i rockradio under lång tid – antagligen eftersom det inte direkt vimlar av rockkanaler i svensk etermedia men är det verkligen så att Sunflower Dead bjuder mer på detta än något annat modernt rockband?

Det är en bra fråga, modern rockmusik är vad det handlar om, Korn som nämnts tidigare är ett ganska likt band. Det låter väldigt amerikanskt, bra sväng och driv i musiken, hyfsat tungt och en för genren typisk sångare. Snyggt producerat med väldigt väl avvägd ljudbild, det är lätt att beskriva detta som en kompetent utförd produkt. Bra variation över tretton låtar, jag tror inte en fanatiker kommer att tröttna på att albumet tar lång tid att tröska sig igenom, det känns väl avvägt även på speltids- och variationsfronten skulle jag vilja säga.

Bra album, inget snack om det, genomgående bra låtar och bra energi. Modernt och fräscht, det känns bekant men ändå tycker jag att de lyckas skapa en relativt fräsch ljudbild som passar bra. Det är väldigt medryckande och jag gillar att lyssna på detta album, de träffar rätt med sin musik helt enkelt. Betydligt snyggare musikaliskt än bildligt detta band, jag kan inte göra mycket annat än att rekommendera detta trevliga band, speciellt till dig som gillar Korn och band som liknar dem.

Flera riktigt bra låtar på detta album, singelspåret Dance With Death tillhör definitivt dessa och även det efterföljande titelspåret förtjänar ett omnämnande. Detta par är albumets höjdpunkter men det finns mycket bra att höra på albumet även efter dessa spår och för er som gillar lite mer spännande och modern tolkning av rockmusiken är detta definitivt något att titta närmare på – kanske dock inte så mycket på fotografierna och skivomslaget.

HHHHHHH

 

Label: Independent
Tre liknande band: Korn/Godsmack/Droid
Betyg: HHHHHHH (5/7)
Recensent: Daniel Källmalm

read in english