Red Sun Revival
Embers

Tracks
01. Mistakes
02. Surrender
03. Broken
04. Embers


Band:
Rob Leydon
Matt Helm
Panos Theodoropoulos
Christina Emery


Discography:
Running From The Dawn (2012)


Guests:


Info:

Released 2014-09-26
Reviewed 2015-01-17

Links:
redsunrevival.com

youtube

echozone

Brittiska bandet Red Sun Revival släpper en liten EP som de valt att kalla Embers, på denna lilla EP finns det fyra spår. Det är bandets första skivsläpp sedan debutalbumet 2012 och jag kan inte påstå att det är ett album med ett alltför spännande skivomslag, men å andra sidan brukar inte EP-omslag vara de mest genomarbetade så det behöver väl egentligen inte betyda någonting. Det är ändå inte omslaget som ska nagelfaras, det är det som finns innanför omslaget.

Gotisk rockmusik är vad det handlar, inga revolutionerande musikaliska uppenbarelser uppenbarar sig för den väljer att spela sig igenom de fyra spåren. Det är klassisk gotisk rock enligt formatmallen, sången låter typiskt för genren och allt annat gör också det. Det kan förstås vara lite tråkigt att de inte direkt bjuder på nytänkande men de bjuder på bra produktion, bra sångare och kompetent utförande sett till alla aspekter man kan tänka sig. Hygglig variation men bara fyra låtar gör att det hinner ta slut nästan innan det tar fart på allvar.

En ganska bra liten EP, underhållande låtar och man kan spela den på repeat någon gång och så blir det lagom tidsfördriv för en tråkig resa till arbetsplatsen eller något i den stilen. Kanske ingenting som griper tag i mig på något dramatiskt sätt, men jag kan beskriva det som riktigt bra gjort och riktigt underhållande, speciellt för den som uppskattar genren. Jag personligen brukar använda den som en lite fin bakgrundsmusik under tiden jag är ute och kör bil eller något sådant, det passar bra för sådant.

Bäst är nog det första spåret Mistakes och det tredje spåret Broken, två spår som är ganska lika varandra. Titelspåret är bra men skulle ha kunnat vara lite kortare eftersom avslutningen känns lite väl utdragen för att verkligen passa mig. Kompetent EP, knappast något som kommer att gå till historien man det är likväl en trevlig liten EP. Jag hade dock hellre sett att de samlade på sig lite mer material och faktiskt skapade ett album, det tror jag hade varit betydligt mer iöronfallande och intressant än denna EP lyckas vara.

HHHHHHH

 

Label: Echozone
Tre liknande band: The Eden House/Cloud by Night/The Mayors
Betyg: HHHHHHH (4/7)
Recensent: Daniel Källmalm

read in english