Red Rose
Anniversary

Tracks
1. Never Surrender
2. At the Crossroad
3. Everything Can Change
4. Make You Believe


Band:
Leve Laiter - vocals
Elnur Aliev - guitars
Deion Kristen - keyboards
Eli Reeve - bass


Discography:
Live the life you´ve imagined (2011)
On the Cusp of Change (2013)


Guests:
Sam Davidoff - session drums


Info:
Recorded at Retro Studios, Israel, by Amir Harony & Amos Itach
Mixed and Mastered by by Igor Korolev
Cover art by Trevor Niemann

Red Rose article from 2013

Released 2015-03-20
Reviewed 2015-05

Links:
redrose.co.il
myspace
youtube


Israels röda ros är tillbaka, med en EP som de släpper för att fira att det är fem år sedan bandet bildades och de har skrivit och spelat in fyra nya låtar för just denna händelse. Anniversary kallar de fyndigt nog sitt nya släpp som stoltserar med ett stilrent omslag som ser ganska spännande ut. Men det är inte bara låtar du får, den som köper skivan får också exklusivt videomaterial – det är dock något som vi på Hallowed inte har tagit del av så den saken lämnar jag därhän och fokuserar på de fyra låtarna.

Musikaliskt hamnar de någonsans i melodirock/-metal, kanske med lite progressiva drag och lite drag av AOR. Riktigt snyggt producerat med en skön ljudbild, riktigt vassa melodier genomsyrar alla 19 minuter som denna EP pågår. Ganska stort musikaliskt djup och skön variation mellan de fyra låtarna, bra sångare dessutom – överlag känns det som en kvalitativ musikalisk produkt som detta band har att erbjuda oss. Det påminner om vad vi fick höra på senaste albumet men jag tycker att bandet tagit ett litet steg framåt, detta känns mer dramatiskt, djupt, intressant, välregisserat och komplett än albumet On the Cusp of Change som vi recenserade 2013.

Det här är en väldigt bra EP, man kanske kan ha vissa reservationer till ett jubileum efter bara fem år men å andra sidan hade de kunnat släppa en EP med ett annat namn så det spelar ingen större roll. Väldigt bra som jag redan noterat, med väldigt vassa spår och medryckande känsla och riktigt bra sångare. Red Rose är riktigt bra, så mycket kan jag konstatera, är det värt pengarna? Nåja, det beror väl på vad det kostar men om det kostar som en vanlig skiva har jag inget att anmärka på.

Alla spår är bra men tredje spåret Everything Can Change är det bästa spåret, grym refräng och riktigt vass känsla. De övriga tre spåren är inte långt efter, de är också skönt medryckande och trevliga – jag kan definitivt rekommendera detta album för alla som gillar bra och spännande musik. Kanske lite kort men det är definitivt värt att titta lite närmare på då det är en riktigt underhållande EP, nu får vi bara hoppas på ett nytt album inom kort för med låtar som dessa så är det naturligt att vilja ha mer.

HHHHHHH

 

Label: Independent
Tre liknande band:
Royal Hunt/Deep Purple/Stryper
Betyg: HHHHHHH (5/7)
Recensent: Daniel Källmalm

read in english