Midway
Kickstart Riot

Tracks
1. Intro
2. When I Was With You
3. Next Attempt
4. Come On Take Me
5. Hey Ho
6. Shes Gone
7. I Dont Care
8. Cocaine
9. Save Me


Band:
Drill - bass/vocals
Leaf - vocals
Sam Cobra - guitar
Thomsson - drums


Discography:
Debut


Guests:


Info:
recorded at Kingside Studio
Produced an mixed by Otto Wellton
co-produced by Linda Öst
Mastered by Jonas Reingold
Logo design, album artwork, concept and layout by C.a. Beckston/Blekkmark Design Studio
Photographs by Louise Thomsson

Released 2015-04-22
Reviewed 2015-04-29

Links:
youtube
rambo music

Svenska bandet Midway sparkar igång ett upplopp med sitt debutalbum, som kan tänkas leverera nio potenta spår som alla har ganska typiska rocknamn. På baksidan av skivhäftet varnas det för att albumet innehåller fantastisk musik, att upprepat lyssnande kan trigga beroendeproblem. Det står också att det är ansett som njutbart, inspirerande och massivt – det är inga små ord de tar till denna Stockholmskvartett vars debut mastrats av mycket kompetente Jonas Reingold och i pressutskicket tuggas det om Crashdiet, Hardcore Superstar och så vidare, men frågan lyder förstås om det är ett album som lever upp till sina storslagna löften, och vad ska vi säga om det?

Musikaliskt är det i samma genre som sagda band och liknande band, lite åt sleaze-hållet kan man väl säga med den typen av sång och refränger. Ganska klämkäckt, hyfsad produktion men kanske inte riktigt i toppskiktet när det gäller moderna band i denna genre. Nio låtar, den förväntade variationen över dessa spår och knappast någon överraskning för den som hört musik i denna genre. Ett ganska kort och koncist album som går rakt på sak, inga större krusiduller eller konstigheter utan ett album som gör vad som kan förväntas.

Om man ser till vad som sägs på baksidan av skivhäftet måste jag säga att jag tycker att de ljuger ganska ordentligt, det är inte speciellt inspirerande eller massivt, inte heller särskilt beroendeframkallande eller överdrivet njutbart. Det är en samling låtar som låter ganska mycket som man kan förvänta sig, i stort är det varken bra eller dåligt. Det finns undantag dock som gör att jag trots allt kan godkänna detta album, dock med viss reservation.

Sjunde spåret Cocaine är alldeles för bra för att vara ett spår på detta album och den enda riktiga behållningen på ett i övrigt ganska medelmåttigt album. Jag tycker att det saknas lite personlighet, visst har de energi och driv men låtmaterialet är ganska platt och det är bara en gång de träffar rätt och i övrigt känns det bara som att det är ett album som ätit min tid när jag hade kunnat lyssna på något som faktiskt var som beskrevs på baksidan av detta bands skivhäfte. Fans av genren kanske gillar det men de få recensionerna man kan hitta på nätet väcker dock vissa tvivel.

HHHHHHH

 

Label: Rambo Music
Tre liknande band: Mötley Crüe/H.e.a.t./Crashdiet
Betyg: HHHHHHH (4/7)
Recensent: Daniel Källmalm

read in english