The Green River Burial
Separate & Coalesce

Label: Bastardized Recordings/Massacre Promotion
Tre liknande band: The Acacia Strain/Mychildren Mybride/Nasty
Betyg: HHHHHHH (3/7)
Recensent: Daniel Källmalm
Tracks
1. Cold Sweat
2. No Tomorrow, No Regrets
3. Colossus
4. Loose Lips
5. The Big Rip
6. Bullsharks
7. Sink Ships
8. Matriarch / Utopia
9. L’étranger
10. The I Am
11. Reinvent the Real


Band:
Mert Ücüncü - Vocals
Moritz Spahn - Guitar
Philipp Sevatschouni - Bass
Tom Belz - Drums


Discography:
Debut


Guests:


Info:
Artwok by Coma Graphics
Mixed by Daniel Haniß of dhTone-studios

Released 2012-11-02
Reviewed 2013-01-09

Links:
youtube
last-fm
bastardized


Jag kan väl inte direkt påstå att namnet inspirerar till intresse, inte heller att albumets titel lockar till lyssning om man bara ska gå på den saken. Inget vidare snyggt omslag har de heller på sitt debutalbum detta tyska hardcore-/deathcoreband. Självklart har dock inte omslaget och namnet något att göra med det musikaliska så utan att gräva ner oss alltför mycket i detta band kan vi väl gå vidare till det musikaliska istället.

Det är tungt och hårt dödsmetall med hardcoreinslag kan det väl beskrivas som, väldigt tungt. Bandet själva säger att det snarare är en känsla än en viss stil och att det är allt annat än medelmåttigt, men jag vet inte vad jag ska säga om den saken eftersom för mig känns det ganska mycket som vilket annat hardcore-/deathcoreband som helst. Det grymtas och det hamras och de klassiska elementen finns där, det känns som att de som gillar genren kan tänkas gilla detta medan vi andra tycker att vi hört det förr och går vidare. Hyfsat bra producerat är det och det känns som att det bygger från en ganska solid grund, så det är åtminstone ganska kompetent genomfört men framförallt är det väldigt tungt och det känns lite som att tungt är vad de söker. 41 minuter tungt är vad vi får helt enkelt, inte så värst varierat eller unikt men tungt.

Jag måste säga att detta album inte imponerar det minsta på mig, bara ett sådant där segt och trist album som känns lite grann som en sådan där grådaskig sommardag när man helst av allt vill att det ska vara varmt och behagligt snarare än duggregn och mulet och dessutom kallt. Nej det är ett album som inte riktigt vet vart det vill och det slutar med att det bara är tungt och att det snackas om diverse saker här och där, ett av de talade partierna har ett bra budskap men annars kan jag inte säga så värst mycket positivt om detta album faktiskt.

Ett grått, tråkigt och fullständigt ointressant album. Inte direkt dåligt så till den grad att man inte vill något hellre än att stänga av skiten men knappast så bra att man vill spela det heller, nej det känns som ett album till att placera i arkivet under vasken i köket. Om ni inte samlar på hardcore eller metalcore eller något i den stilen och har funderat på att införskaffa detta album, då kan jag råda er att tänka om för det är inte ett bra album.

HHHHHHH

read in english