Majesty
Thunder Rider

Tracks
01. Thunder Rider
02. Warlords Of The Sea
03. Anthem Of Glory
04. Make Some Noise
05. Metalliator
06. Raise The Beast
07. New Era
08. Asteria
09. Young And Free (special-edition bonus track)
10. Rebellion Of Steel
11. Metal Union


Band:
Tarek "MS" Maghary - Vocals, Keyboards
Jan Raddatz - Drums
Alex Palma - Bass
Tristan Visser - Guitars (lead)
Björn Daigger - Guitars (rhythm)


Discography:
Keep It True (2001)
Sword & Sorcery (2002)
Reign in Glory (2003)
Metal Law (2004)
Hellforces (2006)

Own the Crown (2011)


Guests:
Andreas Babuschkin - Vocals on "Metal Union"
Patrick Fuchs - Vocals on "Metal Union"
Mat Sinner - Vocals on "Metal Union"
Johannes Braun - Vocals on "Metal Union"
Sven D'Anna - Vocals on "Metal Union"
Marta Gabriel - Vocals on "Metal Union"


Info:

Released 2013-01-04
Reviewed 2013-01-04

Links:
majesty-metal.de
myspace
youtube
noiseart

Åskryttaren är Majestys första studioalbum sedan de återtagit sitt Majestynamn och enligt skivbolaget är de tillbaka starkare än någonsin. Det lovar väl ganska gott för att Majesty är definitivt ett kompetent band med en ganska snygg logotyp och deras nya album Thunder Rider har ett snyggt skivomslag dessutom. Man kan i mångt om mycket säga att Majesty liknar Manowar för de ser lite grann ut som sagda amerikaner i utstyrslar och sådant, dessutom är deras grafiska profil lik det sagda bandet dessutom. Så vad har då detta avbrott i Majestys karriär som Majesty inneburit för bandets musik.

Egentligen ingenting, det låter ungefär som det låtit tidigare och egentligen är det väl ingenting som förnyats inom bandets musikaliska kreerande, vilket kanske kan vara en besvikelse för vissa. Har ni hör Manowar vet ni hur det låter, annars kan vi väl säga att det är heavy metal oftast med storslagna refränger som inbjuder till allsång på konserterna. Det är ganska tungt men samtidigt ganska melodiöst och väldigt mycket en stilistisk arketyp för heavy metalgenren, knappast något som musikaliskt lär överraska en Majestyfanatiker eller en metalfanatiker i allmänhet även om jag är säker på att vissa kommer att kritisera Majesty för att låta för mycket som Manowar och visst är de nog inspirerade av sagda amerikaner men de är också betydligt bättre än dessa amerikaner vilket jag är säker på att vissa skulle vilja lyncha mig för att jag säger. Dessa skiter jag dock i och jag lyssnar hellre på Majesty än Manowar alla dagar i veckan, när det gäller albumet i övrigt tycker jag att det är väldigt bra producerad, ljudbilden är riktigt snygg. Speltiden är lite över femtio minuter fördelat på tio spår varav ett på min recensionutgåva är ett bonusspår för den limiterade utgåvan, så Majesty är helt enkelt tillbaka på allvar då?

Jo, det kan man väl säga, synd bara att tillbaka på allvar för dem betyder att traska vidare i samma spår som tidigare för efter en så lång frånvaro kanske man kunde önska sig något fräschare och mer spännande. Jag hade egentligen samma synpunkt på kompilationen som kom 2011 men nu får vi nya spår som lika gärna kunde ha funnits på kompilationen med skillnaden då att på kompilationen är de bästa låtarna bättre än på detta album. Men visst jag tycker att titelspåret tillsammans med avslutande Metal Union är väldigt trevliga att lyssna på så det är ett bra album får man ändå tillstå, dock kanske inte direkt så imponerande som pressinformationen vill göra gällande.

Så kanske inte riktigt den där fullträffen man kunde ha hoppats på men visst är det ett bra album och den som gillar Majesty sedan tidigare kommer med all sannolikhet även uppskatta detta. Det är ett kompetent album från ett kompetent band helt enkelt, godkänt!

HHHHHHH

 

Label: NoiseArt Records/Napalm Records
Tre liknande band: Manowar/Hammerfall/Human Fortress
Betyg: HHHHHHH (4/7)
Recensent: Daniel Källmalm

read in english