Infernal Tenebra
New Formed Revelations

Label: Massacre Records
Tre liknande band: Dark Tranquillity/Death/Slayer
Betyg: HHHHHHH (4/7)
Recensent: Daniel Källmalm
Tracks
01. Entropia
02. Failed Leaders Museum
03. The Art Of Survival
04. Blood Stained Canvas
05. Last Martyr Standing
06. Happily Depressed
07. One Minute Silence
08. Damage Control


Band:
Paolo Grizonic – Bass
Sandi Orbanic – Drums
Ivo Petrovic – Guitars
Darko Etinger – Vocals, Guitars


Discography:
Beneath the Twilight (2001)
The Essence of Chaos (2007)


Guests:


Info:
Mixed and Mastered by Jens Bogren at Fascination Street Studios, Sweden
Cover art and booklet design by Gustavo Sazes

Released 2012-12-07
Reviewed 2013-03-13

Links:
infernaltenebra.com
myspace
youtube
reverbnation
massacre


Jag har stött på ett par band från Kroatien på senare tid, kanske inget som verkligen har gripit tag i mig men symfmetallarna Downcast Art har definitivt givit mersmak, frågan blir därför vad vi ska säga om detta band som sägs spela någon form av progressiv dödsmetall och sägs vara lite av en fanbärare för den kroatiska extremmetallen. Det är bandets tredje album, det första släpptes 2001 och bandet bildades redan 1999 så det är en rutinerad kvartett vi har att göra med här. Dessutom en som utvecklats eftersom de sägs ha börjat som ett rent svartmetallband för att sedan utvecklas till något mer mångfacetterat och intressant.

Deras musik är fast rotad i det extrema, jag antar att man kan säga dödsmetall. Det är dock mer än så för här kan du höra inslag av thrash metal, av göteborgsdöds och lite annat. Det är ganska varierat detta album med åtta spår som klockar in på knappa 40 minuter vilket gör att du inte borde hinna tröttna på det med tanke på hur varierat albumet är. Det är varierat utan att vara spretigt och produktionen modern och kompetent utan att för den spel vara något utöver det vanliga, det är inte heller något direkt nyskapande och känslan är att vi hört det förr utan att det för den skull känns uttjatat.

Det börjar bra tycker jag men allteftersom albumet lider tycker jag att det känns alltmer ointressant och mot slutet är jag inte längre alltför intresserad och det trots en speltid om under 40 minuter. Problemet är inte att bandet är enformiga eller tjatiga utan att de inte direkt bryter ny mark och det känns som att vi känner igen det lite väl mycket varför mitt intresse känns ganska ljumt inför detta album. Det är inte dåligt, tvärtom då jag tycker att det är ett ganska lyckat album det känns dock mest inriktad på de som är insnöade på just denna genre och inte på någon annan och därför måste jag säga att jag är föga intresserad av detta album. Detta faktum kan nog vara anledningen till att jag tagit flera månader på mig att få till stånds en recension av detta album, hyfsat bra men inte så mycket mer än det.

Gillar du dödsmetall? är svaret ja kan du nog ta och titta lite närmare på detta album, är svaret däremot nej gör du bäst i att hålla dig undan eftersom det inte är troligt att detta har något att erbjuda just dig. Kort och gott, ett hyfsat dödsmetallalbum, varken mer eller mindre.

HHHHHHH

 

read in english