Atomic Blast
Noise of Revolution

Tracks
1. As In The Ocean
2. Revenge Again!
3. Suppressed Anger
4. Silence
5. Noise Of Revolution


Band:
Francesco "French" Vogli - Lead Vocals
Daniele "Dani" Lambertini – Lead / Rhythm Guitars
Simone "Simo" Sangiorgi - Lead / Rhythm Guitars / Backing Vocals
Mattia "Met" Emiliani – Bass / Backing Vocals
Tobia "Toba" Caradonna - Drums


Discography:
Debut


Guests:


Info:

Released 2013-03
Reviewed 2013-06-24

Links:
band profile
spider rock promotion

En atomisk smäll bjuder på revolutionens oljud, eller kanske välljud för en revolution är kanske vad som behövs i vår märkliga och inte alltför trevliga värld. En femspårs-EP som varar i arton minuter är vad som hälsar oss som väljer att ta oss an detta album med ammunition på framsidan. Det talas om Lamb of God, Pantera, Testament och några till när det recenseras på nätet och positivt också, kanske till glädje för spindelrockarna som tjatar på mig att jag måste skriva så här får ni en framhetsad recension av Bolognas stolthet Atomic Blast.

Någon form av thrash/groove metal är vad det handlar om. Hyfsat svängigt, hyfsat röjigt och med hyfsat tempo. Också ganska typiskt för genren och du kan säkert associera till en hel räcka band dy tycker låter likt detta för så är faktiskt fallet. Jag tänker inte räkna upp dessa namn men du kan säkert tänka dig. Det håller sig inom ramen för genren i allmänhet och produktion/ljudbild är varken bättre eller sämre än vad genren brukar ha att erbjuda, definitivt inte i klass med klassledande band som Gojira. Det är i alla fall kort och koncist men en fundering uppstår för mig och det är ifall spåren tonar ut på sättet de gör på mina promofiler eller om det är något bolaget gjort för att stoppa spridning av hela låtar men jag tycker att de flesta av spåren känns konstigt avhuggna. Kanske är det ett medvetet val, ett som i så fall inte är speciellt lyckat.

En bra EP, schysst musik och underhållande att lyssna på men man kan ju fundera på hur lätt de kommer att ha att hävda sig i en mördande konkurrens för i mitt tycke har de ingenting som är direkt unikt. De låter ganska mycket som vilken annan Gojira-wannabee som helst. Kanske är ett sådant påstående att ta i lite väl för de visar gott gry, de behöver bara utveckla det till något eget i fortsättningen.

De säger att man måste klara av sin debut och det tycker jag att Atomic Blast gör och jag tycker att de gör det ganska bra dessutom. Frågan är dock om de har vad som krävs för att märkas, några måste ju tilltalas och köpa detta annars har jag svårt att se att de ska kunna hävda sig i fortsättningen. Dock finns det vissa recensenter som maxat betyget eller givit dem riktigt bra betyg så jag antar att där finns något, något som jag dock inte riktigt kan se. Men är du en stor fan av band som vi nämnt i denna text, då kanske du ändå ska ta dig en titt för jag tycker att detta band visar att de kan bli något riktigt spännande bara de slutar lägga sig mitt i genrens strömfåra.

När kommer albumet? det är frågan jag ställer mig nu.

HHHHHHH

 

 

Label: Spider Rock Promotion
Tre liknande band: Pantera/Lamb of God/Testament
Betyg: HHHHHHH (4/7)
Recensent: Daniel Källmalm

read in english