TSTI
Evaluations

Label: Independent
Tre liknande band: Depeche Mode/Alphaville/De/Vision
Betyg: HHHHHHH (5/7)
Recensent: Daniel Källmalm
Tracks
1. In Loving Memory
2. Queen Of Swoons
3. Pull The Animal's Teeth Out
4. Love & Truth
5. Acquaintance
6. Match To Friendship
7. This Damage Is Magic
8. Because You Told Me To
9. In Loving Memory (anti-707 mix)


Band:
S.Smith


Discography:
Debut


Guests:


Info:
This album was written, performed, recorded and mixed by S.Smith from a bedroom during the year 2012

Released 2012-11-12
Reviewed 2012-12-26

Links:
tstimusic.com
soundcloud
bandcamp


En viss Mr Smith från USA tyckte att det skulle vara lämpligt för rock-/metaltidskriften Hallowed att recensera hans synthpopalbumdebut som lämpligt nog kallas evaluations vilket är precis vad vi gör med album vi ska recensera. Han kallar det för ett sovrumsprojekt den gode Smith, det är ett album med ett dramatiskt mörkt skivomslag ett man kan kalla ganska spännande. Du kan köpa CDn eller den digitala skivan från bandcampsidan vilket är ett gott val om du gillar synthpop av det mer dramatiska formatet.

Välgjort och dramatiskt tycker jag att man kan kalla det, välproducerat och med snygga effekter. Sången har en bra känsla och kompletterar ljudbilden på ett mycket bra sätt, inte så tempofyllt men varierat och ganska djupt är det musikaliskt. Det låter mer väl producerat än Smith vill ge sken av att hans produktion ska vara, han kallar det för sovrumsproduktion vilket det kanske är men med dagens teknologi blir uppenbarligen sådana bra också. Låtarna är lite mörka i ton men ändå medryckande och positiva på samma gång, helt enkelt låter det som en väl genomförd och genomtänkt produktion denna uppsättning av nio låtar och strax över 40 minuter musik.

Bra är det också, alla nio låtar är en trevlig upplevelse att lyssna på. Jag är väl egentligen inte någon alltför insatt i denna synthpoppiga genre men det här har kanske inte lika klämkäcka låtar som jag brukar höra i genren utan mer djupa sådana och det ger en lite annorlunda känsla mot den man brukar få men en bra känsla. Det är ett underhållande album med en bra musikalisk känsla och ett bra djup i musiken, jag tycker definitivt att denne Smith hittat ganska rätt i sin musikaliska riktning och detta album bådar definitivt gott inför kommande musikaliska verk från denna Mr Smith.

Det är inte alltför ofta jag hör synthpop som känns konstnärlig men detta är ett album som definitivt känns konstnärligt, det är dramatiskt och det är mycket bra. Det kanske kunde vara en aning bättre producerat men det är tillfredsställande producerat som det är och som jag redan varit inne på ett album med mycket djup. Kanske att det skulle ha funnits ett distinkt hitspår också för på detta album finns inget som riktigt står ut vilket plattar till intrycket lite grann men jag måste ändå säga att på det hela taget är Evaluations ett riktigt bra album, kanske inte den starkaste femma jag delat ut men väl värt det betyget. Ett album jag kan rekommendera helt enkelt.

HHHHHHH

 

read in english