The Order
1986

Tracks
1. The Power Of Love.
2. Long Live Rock N Roll.
3. Generation White Line.
4. Lonely Nights.
5. Fire It Up.
6. A Kiss Under The Rain.
7. Damn Hot Chick.
8. Heartbreaking Rebel Blood.
9. Why Dreaming Hollywood.
10. Stop Lying In The Name Of Love.


Band:
Gianni Pontillo – Vocals.
Bruno Spring – Guitars.
Andrej Abplanalp – Bass.
Mauro Casciero – Drums.


Discography:
2006 Son of Armageddon
2007 Metal Casino
2008 Rockwolf


Guests:


Info:
Cover artwork by Jan Yrlund /Darkgrove Design

Released 2012-07-27
Reviewed 2012-08-21

Links:
theorder.ch
myspace
youtube
soundcloud
massacre


1986, det var på den gamla goda tiden innan folk gick omkring med mobil-telefoner inopererade i öronen och kladdade på skärmar. Det var innan folk satt och glodde på meningslösa statusuppdateringar från ointressanta människor på diverse sociala medier runt om på internet. Det var en bättre tid även om jag inte var gammal nog för att kunna göra så värst mycket på den tiden. 1986 var enligt Schweiziska The Order en bättre tid då vi hade tid att mötas och samtala med varandra snarare än över nätet och i mobiltelefoner, en tid The Order drömmer om skall komma åter. En enklare tid och en bättre tid säger de, när man inte behövde ha hjälm på motorcykeln och allt det där. Onekligen skulle ju ett avskaffande av hjälmtvång och bältestvång kunna rensa upp lite så det skulle vara bra kanske, men visst, tänk en tid utan den förbannade mobiltelefonen eller facebook - så mycket bättre skulle det vara.

1986 är också ett år The Orders musik skulle kunnat vara inspelat, om det inte vore för den betydligt mer moderna produktionen. Man skulle också kunna beskriva den som schweizerrock eftersom den förnimmer väldigt mycket om landsmännen i Gotthard och även Krokus, kanske lite billigare ljudbild än de betydligt mer kända landsmännen i Gotthard men snygg och välputsad ändå. Sångstilen påminner en hel del om den vi hör I Gotthard, skön klassisk åttiotalsrocker kanske man också kan beskriva den som. Den lyriska tematiken påminner om den vi fick omkring 1986, detta album hyllar helt enkelt 1986 på ett musikaliskt sätt. Till och med speltiden med tio spår och 44 minuter känns 1986.

Men är det då en tidsresa i positiv bemärkelse? Jodå, det tar nog den nostalgiske tillbaka till denna tid men samtidigt är det modernt nog för att behålla den mer moderna lyssnaren tack vare modern ljudbild även om stilistiken är kvar i en som sedan länge är passerad. Låtarna är byggda kring tydliga refränger som ofta gör sitt jobb, och det tio låtarna är alla av en ganska hög klass. Inget av spåren sticker väl direkt ut i vare sig positiv eller negativ bemärkelse utan det är ett album där låtarna håller en överlag god klass, kanske utan att imponera.

Skivomslaget är väldigt flott däremot och det skulle kunna vara värt att ha detta album på vinyl bara för att få skivomslaget i lite större version. För er som är för unga för att förstå något kan jag också bara påpeka att det är just vinylskivor som är de där runda sakerna vi ser på omslaget. Synd att inte skivan känns lika speciell som omslaget, men vi ska givetvis säga att The Orders fjärde album är ett som är värt att låna ett öra om man gillar schweizerrock.

Ett band som nog får fortsätta att finna sig i att stå i skuggan av betydligt större landsmännen i Gotthard, inte bara på grund av att Gotthard säljer mer skivor utan också för att Gotthard är betydligt bättre än The Order. 1986 var en bättre tid, albumet 1986 är nog inte lika bra som den tiden men om du gillar landsmännen i Gotthard, varför inte ta en titt på detta?

HHHHHHH

 

Label: Massacre Records
Tre liknande band: Gotthard/Krokus/Polution
Betyg: HHHHHHH (4/7)
Recensent: Daniel Källmalm

read in english