Outloud
More Catastrophe

Tracks
1. Saints On Fire
2. Cross The Line
3. Mr. Long Gone
4. Last Days Of December
5. Falling Rain (Flamenco Version)
6. We Run (for Piano and Vocals)


Band:
Chandler Mogel - Vocals
Bob Katsionis - Guitars, Keyboards Tony Kash - Guitar
Sverd T. Soth - Bass
Mark Cross - Drums


Discography:
We Rock You To Hell Again (2009)
Love Catastrophe (2011)


Guests:


Info:

Released 2012-03-30
Reviewed 2012-04-08

Links:
outloud-rock.com
myspace

metal heaven


Multinationella melodirockarna i Outloud är tillbaka med nytt material, några nya låtar och några flamenco, pianoversioner av gamla låtar får vi på en sexspårs EP. Det känns som att titeln indikerar att du bör ha föregångaren Love Catastrophe för att ha någon glädje av More Catastrophe vilket förstås egentligen inte är fallet eftersom det inte finns någon musikalisk saga bakom. Som på Love Catastrophe har de ett omslag med kanske samma kvinna på, men mer ointressant artistiskt än det förra omslaget. På tal om artistiskt tyckte jag inte att det senaste albumet hade speciellt mycket i ett sådant begrepp att erbjuda eftersom det var ett ganska sterotypiskt melodiöst rockalbum, vi får väl se om historien förändras till detta album eller om det fortfarande är samma typ av musik vi fick massor av på åttiotalet och inte behöver mer av idag.

Faktum är att de stilistiskt inte ändrats ett dugg, inte ens utvecklats trots ett gäng nya spår, det är samma åttiotalsinspirerade melodiösa rockmusik uppbyggt kring refränger och melodiösa gitarrer, ingenting nyskapande här inte så om det är nyskapande melodiös rock/AOR du söker får du nog leta efter något annat för Outloud har inget sådant i sin musik. De sex spåren har en speltid av tjugofem minuter och dessa spår innefattar egentligen ingen variation alls om du inte avser de två sista spåren som är alternativa versioner av gamla spår.

Denna EP känns för mig ganska onödig på de flesta sätt men om du är en fan av bandet kanske den fyller någon form av funktion men annars är det några spår av motsvarande stil och kvalité som vi fick på Love Catastrophe vilket förstås gör det till en mer eller mindre onödig EP. Jag ska säga dock att det inte för den delen är en dålig EP, låtarna är okej och går att lyssna på utan kväljningar och liknande men eftersom jag hört albumet Love Catastrophe redan måste jag säga att det kändes som att jag redan hört dessa låtar trots att jag inte gjort det. Så bra är det men samtidigt totalt idé- och fantasilöst och känns kopierat från annat, förutsägbart kan det också sägas vara så jag ser ingen vits alls med att skaffa denna EP om man nu inte förstås är en inbiten fanatiker av bandet förstås.

Detta känns mest som en EP för bandet fans och egentligen inte för någon annan, den är för kort för att vara party eller bilmusik och eftersom den är helt fantasilös är den inte heller speciellt kul att bara lyssna på så därför känns det som att den mest tilltalar de som redan gillar bandet och de som nu måste ha något med bandet kan lika gärna köpa albumet Love Catastrophe för det håller samma kvalité med i stort sett samma låtar men fler av dem.

Så jag rekommenderar dig som funderar på denna EP att skaffa något annat eftersom denna EP känns bara onödig.

HHHHHHH

 

 

Label: AOR Heaven/Germusica
Tre liknande band: L.A. Guns/Def Leppard/Bai Bang
Betyg: HHHHHHH (3/7)
Recensent: Daniel Källmalm

read in english