Kill Ritual
The Serpentine Ritual

Tracks
01. The Serpentine Ritual
02. Torn Down
03. Time To Kill
04. Ambush
05. Old School Thrasher
06. Coat Of Blood
07. Cold Hard Floor
08. Law Of The Land
09. The Day The World Dies
10. Prisoner Of The Flesh


Band:
Josh Gibson - Vocals
Steve Rice - Lead Guitar
Roberto "Peck" Proietti - Guitar
Danyael Williams - Bass
Wayne De Vecchi - Drums


Discography:
Debut


Guests:
Andy LaRocque - Guitar


Info:
Recorded at Fang Studios in San Mateo, California & Steven Rice’s home studio in San Jose, California
Mixed at Sonic Train Studio in Varberg, Sweden by Andy LaRocque
Cover artwork by Jobert Mello's Sledgehammer Graphix

Released 2012-10-30
Reviewed 2012-11-22

Links:
killritual.com
myspace
youtube
reverbnation
scarlet records
rock n growl


En dödsritual är vad vi bjuds på när detta band sätter fart, ormen verkar för övrigt spela stor roll för dem också i deras ritualer. Amerikaner är vad det handlar om, med medlemmar som har erfarenheter från diverse hyfsat välkända metalhistorier och det sägs vara ett thrashande album och det har fått bra betyg på de flesta ställen jag sett även om jag hittade en ganska negativ recension bland en uppsjö av positiva, tyvärr betyder positiva recensioner på nätet inte längre något så man kan inte direkt dra någon som helst slutsats av vad alla dessa marknadsförare som kallar sig recensenter säger för det är vad de är, det här albumet är inte ens nära att vara en tidlös klassiker som flera av sidorna vill föreslå med sina betyg.

Det är thrash metal, eller kanske heavy metal beroende av hur du ser på saken, ganska tungt och med en sångare som håller till i de högre röstregistren. Modern produktion har albumet också och när det gäller den biten finns det väl egentligen ingenting att klaga på när det gäller den saken på de elva spåren och närmare timmen som albumet fortgår. Stilistiskt erbjuder de väl inte direkt något som känns nytt eller banbrytande utan ganska traditionell hårdrock av ett amerikanskt snitt, klassiskt och utan krusiduller skulle man kunna säga.

Det här albumet har fått bra recensioner så det borde vara bra, eller? Nja, jag vet inte det, jag tycker faktiskt att det är ett ganska tråkigt album och ett som inte talar till mig. Visst, produktionen är bra gjord och det finns ett bra drag i många av låtarna men samtidigt engagerar de inte överhuvudtaget och när närmare en timme är slut är man definitivt glad för att albumet tagit slut. Kanske är det så att det inte vänder sig till mig, men jag uppskattar all typ av musik så det är ju konstigt om jag inte skulle gilla ett bra album i denna genre. Nej, jag måste säga att jag är uttråkad av detta album.

Jag vet inte vad mer jag ska säga om detta album då det för mig känns som en ganska jämntjock historia där ingenting är riktigt vasst, hyfsat är allting dock men som jag redan varit inne på har det ingenting alls som tilltalar mig. Därför får det bli en kort recension för jag vet inte mer vad jag ska säga om detta album, helt okej framfört men segt och tråkigt. Ta dock kanske inte mitt ord för det för internet kan uppvisa ett gäng positiva recensioner om detta album, detta är dock inte en av dem.

HHHHHHH

 

Label: Scarlet Records/Rock n Growl
Tre liknande band: Imagika/Eldritch/Dark Angel
Betyg: HHHHHHH (3/7)
Recensent: Daniel Källmalm

read in english