Hotel Diablo
Return to Psycho California

Tracks
1. Taken
2. All These Years
3. What You Do To Me
4. Psycho California
5. Bury You
6. Set It Off
7. Wicked Lines
8. Wonderwall
9. Trigger
10. What You Do To Me (ALt. VERSION)
11. Bury You (ALTERNATE VERSION)


Band:
Rick Stitch (Vocals)
Alex Grossi (Guitar)
Mike Duda (Bass)
Mike Dupke (Drums)


Discography:
Debut


Guests:


Info:
Produced by Gilby Clarke
Additional production by Matt Starr

Released 2012-09-25
Reviewed 2012-09-05

Links:
thehoteldiablo.com
soundcloud
youtube
scarlet records


Det är dags att bredda Halloweds repertoar till att recensera hotell, Hotel Diablo är ett sådant där personalen är lättklädd och belysningen går i röd ton. Deras debutalbum är ett återvändande till Kalifornien och det sinnestillstånd som rådde då, eller något sådant eftersom det ska bygga på sanna historier även om jag betvivlar att Oasis låt Wonderwall har något med just den tematiken att göra. Hyfsat kända namn står bakom detta band som jag dessutom har intervjuat så håll ögonen öppna för en artikel är nära förestående. Nu gäller dock en recension som jag ansträngt mig lite grann för att göra.

Musikaliskt är det rakt på rejäl rockmusik, ganska melodiös sådan dessutom som oftast går i ett ganska högt tempo. Ljudbilden för detta album är välputsad och modern, det är hyfsat tungt och känns rejält. Låtarna är ganska okomplicerade men har trots det ett ganska mycket större djup än vad man kan förvänta sig vid första anblick. Ofta bygger låtarna kring starka refränger och tydliga melodier men det finns tillfällen där de sänker tempot och gör det lite lugnare. Det är inget långt album med sina 42 minuter men det är ett hyfsat varierat inom genren och de elva spåren flyter förbi ganska snabbt för den som lyssnar.

Så är det då lönt att göra ett besök hos Hotel Diablo? Jag skulle nog vilja säga att så är fallet, det är ett bra album vi har att göra med här. En imponerande produkt skulle jag vilja tillstå, med låtar som rycker med och dessutom känns det som att albumet tar slut nästan innan det börjar och det kan inte sägas vara sant om många album jag hör som recensent. Det finns ingenting som jag skulle vilja kalla negativt med detta album, det enda skulle väl vara att de två avslutande spåren är alternativa versioner av andra spår på albumet men det är väl egentligen inte något större negativt inslag om jag ska vara helt ärlig.

Vad mer kan jag egentligen säga? roligast att höra är det inledande spåret Taken, andra spåret All These Years är min favorit på albumet, fjärde spåret Psycho California är ett toppspår vilket också gäller Bury You. Sedan måste jag säga att jag gillar Wonderwall även om den inte är bland de bästa spåren på albumet så är det alltid kul med covers och Wonderwall är en passande låt för Hotel Diablo att göra en cover på. Så det finns definitivt låtmaterial och energi för att hålla mig intresserad hela albumet igenom, det gör såklart detta till ett album att hålla ögonen på.

Ett rött album som definitivt borde passa i din skivsamling, det är vad Hotel Diablo debuterar med. Jag kan definitivt tänka mig sämre sätt att debutera, de kunde ju gjort som Mystagog eller något sådant skit men lyckligtvis gör de inte så. Return to Psycho California är istället ett riktigt bra och underhållande album som definitivt roar alla som väljer att lyssna på det vilket jag rekommenderar att du gör.

HHHHHHH

 

 

Label: Scarlet Records
Tre liknande band: Oasis/Quiet Riot/Rockstar Supernova
Betyg: HHHHHHH (5/7)
Recensent: Daniel Källmalm

read in english