El Poncho
Rooftops

Tracks
1. Enthymema
2. Rooftops
3. Francene


Band:
Paulina -Vocals
Benjamin - Guitar
David - Bass
Isak - Drums
Mikael - Keys & Saxophone
Viktor - Guitar


Discography:
Debut


Guests:


Info:

Released 2012-05-01
Reviewed 2012-08-12

Links:
myspace
youtube
reverbnation

bandcamp



El Poncho är en sextett från Göteborg som har släppt en trespårs EP som kan köpas bland annat på deras bandcampsida. Rooftops heter EPn, det är en ganska kul titel men jag vet inte riktigt vad titeln har med omslaget som är en aning surrealistiskt att göra. Inte för att bilden i det stora hela har så stor betydelse men den är ganska rolig trots allt, tre spår har de begåvat oss musikälskare med tretton och en halv minut varar dessa tre spår. En fördel måste ju sägas vara att det är ganska lätt att lyssna igenom EPn ganska många gånger ganska snabbt.

Alternativ rockmusik kan det väl kallas, ni som känner till The Mars Volta kan väl använda det som referensram för det är lite grann som det bandets lillasyster. Lite funkig rockmusik med progressiva element frontat av en sångerska med en väldigt spännande röst. Det är dessutom väldigt kompetent producerat, ljudbilden låter riktigt fin och jag får känslan av att bandet är en samling väldigt kompetenta musiker. En trespårsEP kan förstås inte direkt varieras alltför mycket och denna EP är väl inte direkt varierad utan spåren kommer ganska mycket i samma karaktär utan att det för den skulle är tre gånger samma låt. Överlag tycker jag att denna EP ljudmässigt är väldigt kompetent och låter bättre än man kan förvänta sig av ett band som bara kontaktar en sådär på mailen.

Det inte bara låter välproducerat, det är också bra. Speciellt tack vare sången som är riktigt, riktigt bra men musiken är inte helt oäven heller. Dock måste jag säga att det aldrig lyfter utan det känns lite grann som att vi har här tre spår som bygger upp mot ett klimax som aldrig kommer, jag tycker att de borde ilskna till lite någonstans, att de borde tuffa till sig en aning därför att denna EP blir lite för snäll och därför blir det lätt att den känns lite avslagen vilket är synd med tanke på att det hörs att det finns någonstans där dolt under ytan, lurandes men som aldrig vågar sig fram.

Kort och gott måste jag säga att Rooftops är en ganska bra EP, sångerskan är riktigt bra och ljudbilden likaså men låtarna känns lite försiktiga och jag saknar lite energi och lite jävlar anamma. Så om bandet kan leta fram lite aggressivitet någonstans ifrån tror jag att de kan komma att blir riktigt intressanta i framtiden, Rooftops har några intressanta element och är välgjort men det lyfter aldrig riktigt hela vägen.

HHHHHHH

 

Label: Self released
Tre liknande band: Battles/The Mars Volta/Queens of the Stone Age
Betyg: HHHHHHH (4/7)
Recensent: Daniel Källmalm

read in english