YOC
Metal Warrior Part 2

Tracks
1. Monster (Flotsam & Jetsam)
2. Remember Tomorrow(Iron Maiden)
3. Blitzkrieg ( Blitzkrieg)
4. Battery ( Metallica)
5. I am a Viking (Malmsteen)
6. Eyes of the Lost (A.R.P.)
7. Toranaga – Sword of Damocles Cover Tribute


Band:
Y.O.C. - Vocals
Mr.D – Bass, Guitar
Ufuk – Drums


Discography:
The Alone Project (2000)
Satan's Child (2001)
Thy Kingdom (2003)
The Pit (2003)
demos (2003)
Slows (2003)
Lost (2003)
The Sanity Within (2004)
Thrash A'head (2004)
Undead (2004)
Data Shit (2004)
Attakker's Best of... Y.O.C. (2005)
Y.O.C. Sings Megadeth (2006)
Covers 2003-2006 (2006)
The Metal Warrior part I (2007)


Guests:
Kaya - solo on Battery
Toygar - Solo on Remember Tomorrow


Info
Produced by Y.O.C.
Recorded and Engineered by Mr. D

Released 2011
Reviewed 2011-09-14

Links:
www.speed-n-power.com/band/Y.O.C./
myspace
more myspace
reverb nation
youtube


Det är alltid kul med artister från lite udda platser måste jag säga, YOC är en sångare från Turkiet som har sitt eget band. De kan sägas ha lite betoning på eget med tanke på att de släppt sin musik på egen hand och om jag tittar på hur många gånger videos och liknande är spelade på youtube eller myspace kan jag ana att de inte direkt når ut till sådär jättemånga. Jag hade aldrig hört talas om dem förrän jag fick ett vadderat kuvert från Turkiet, egentligen förstås efter jag hade öppnat de vadderade kuverted efter att jag analyserat de i min specialbyggda bombkorg som är i stark metall och har utrustning för att upptäcka kemikalier som används vid bombmakande, det är en bra sak för ni anar inte hur mycket brevbomber vi får. Nu var det förstås ingen bomb i kuvertet från Turkiet utan en CD-skiva med ett inte alltför spännande omslag.

Denna andra Metal Warriorshistoria är en samling covers av låtar från olika band som stilmässigt håller till i diverse hårdare genrer men YOC styr dem i riktning mot någon form av heavy metal/thrash metal blandning. Det känns som att det produktionsmässigt är ganska avskalat, i stil med viss thrashmetall från slutet av åttio- och början av nittiotalet. Inte överdrivet tungt men det har en ganska rå och rak ljudbild, produktionen är även den precis som release och marknadsföring gjord av bandet själva. Det finns sju spår på denna CD och de tar ungefär 35 minuter att spela dem alla och eftersom det är låtar skrivna av olika band finns det förstås en hyfsat variation i materialet även om YOC har satt sin egen prägel på låtarna.

Jag gillar covers, det är kul när band ger sin egen tolkning av sina förebilders/inspirationskällors låtar, så det här tilltalar på det sättet. Dock vill jag gärna också känna bandet i fråga innan jag får se en massa covers, på den översta länken kan ni hitta massor av YOC material och smakprover på deras egna låtar också och där måste jag säga att det känns som att YOC ägnar lika mycket tid på covers som på sin egen musik vilket känns lite synd, jag tycker att en eller två covers på ett helt album är en kul grej men en hel skiva med covers tycker jag känns lite väl ambitiöst om man nu inte är ett band med ett par album bakom sig och det är inte YOC. Låtarna i sig fungerar bra, det är kul att höra en Iron Maidenfavorit som Remember Tomorrow även om den är bättre i sitt original, det stora problemet kvalitetsmässigt är att produktionen känns lite rå för många av låtarna och sedan känns det som att YOC själv borde ägna sig åt att sjunga snabbare och råare låtar i stil med till exempel Battery som han har på detta album. Dessutom irriterar hans engelska uttal mig i vissa lägen, det heter I am a Viking, inte I am a Wiking som han uttalar det, jag tror att han bytt ut alla v mot w vilket får mig att undra om det skulle skrivas så i en låttext han använder också bara för att illustrera detta.

Låtarna är hyfsat bra, Remember Towmorrow är väldigt bra och den avslutande TORANGA gillar jag också, Blitzkrieg är också ganska bra men annars känns det som att det hade varit kul kuriosa som en bonusdisk på ett album med egna låtar eller något i den stilen, som fristående release känns den ganska onödig om jag ska vara ärlig.

HHHHHHH

Label: Independent
Tre liknande band: Flotsam & Jetsam/Iron Maiden/Metallica
Betyg: HHHHHHH (3/7)
Recensent: Daniel Källmalm
read in english