Silver Lake
s/t

Tracks
1. Before The Storm
2. Help Me To Fight The Rain
3. Break
4. Life (feat. Michele Luppi)
5. Slave To The Grind (Skid Row Cover)
6. Holy Affinity
7. Meet You Again
8. Silver Lake


Band:
Davide Bertozzi - vocals
Luigi Rignanese - Bass
Riccardo Fabbri - Keyboards
Giovanni Matichecchia - guitars
Andrea Urbinati - drums


Diskography:
Debut


Guests:
Simone Mularoni
Gabriele Ravagliaand
Michele Luppi


Info:
Produced and arranged by Silver Lake
Recorded at Fear Studio by Simone Mularoni, Maxx C. Canali and Gabriele Ravaglia
Excepting vocals recorded by Michele Luppi at MiLu's Rock Lab II
Editing by Michele Luppi and Simone Mularoni
Mixing and mastering by Simone Mularoni and Gabriele Ravaglia (Fear Studio)
Artwork by SG Records Design Studio
Original artwork idea by Silver Lake
Art Director - Davide Bertozzi
Photos by Valentina Ariemma


Released 2011-01-14
Reviewed 2011-01-22


Links:
silverlake5.com
myspace
sgrecords
7hard

Silversjö heter detta italienska band från Italien som har ett intressant skivomslag som lovar mycket. Vidare har bandet gäster från italienska kollegorna Vision Divine, ett band som de för övrigt låter ganska lika. Denna skiva innehåller dessutom en cover på välkända låter Slave to the Grind som förstås skapats av Skid Row.

I promotioninformationen sägs det att bandet är inspirerat av den klassiska amerikanska skolan, vilket kanske är sant, men ärligt talat tycker jag att de låter väldigt italienska. Sångaren har den klassiska italienska heavy metalbrytningen och soundet är sådär italienskt atmosfäriskt. För er som har insikt i hur bandet Vision Divine låter kan jag säga att det låter ungefär så. Väldigt melodiöst och samtidigt en aning atmosfäriskt inte sådär catchy refränger som i till exempel den så kallade power metallen. Det ligger väl lite grann i den melodiösa metallen om man nu ska försöka kategorisera det hela.

Before the Storm heter det inledande spåret och det känns en aning sådär faktiskt med tanke på att det inte riktigt lyckas skapa ett större intresse hos mig. Nästa spår är bättre men för mig känns det hela tiden en aning trött, åtminstone till jag hamnar på spåret som heter Slave to the Grind som är rätt bra och medryckande men där tycker jag att det är nog, kanske ett spår till efter det sedan borde det varit slut så trots åtta spår känns skivan jobbig att ta sig igenom och dessutom känns den som sagt hela tiden en aning seg och trött, det tar liksom aldrig fart.

Skivan har ett sound som är bra och en skön atmosfär så det finns något där och det är inte så att jag spyr varje gång jag lyssnar så jag vill inte säga att Silver Lake är särskilt dåliga men samtidigt kan jag konstatera att de inte är speciellt bra heller.

Men ärligt talat kan jag också säga att jag inte har alltför mycket emot att spela denna skiva heller, det är kul att lyssna till bandets tolkning av Slave to the Grind som är ett väldigt bra och väldigt roligt spår och det ensamt gör att min tid jag spenderat på Silver Lake inte varit helt bortkastad trots att skivan inte var något vidare.

På det hela taget känns Silver Lake mycket som ett dussinband, som ett band som inte tillför någonting intressant till sin genre och som egentligen bara finns där för att fylla upp en grupp eller något i den stilen. Med ett dussinband menar jag att de inte har något som helst eget att komma med och vars bästa spår på debutskivan är ett som redan gjorts av ett annat band.

Kort och gott kan jag bara säga att Silver Lake kommer att hamna i den där stora högen av band som jag recenserar och sedan bara lägger undan för att aldrig besöka igen. Kanske sparar jag dock Slave to the Grind i min musikspelare.

HHHHHHH

Label - SG Records/7Hard/Rock n Growl
Tre liknande band - Vision Divine/Dream of Illusion/Skid Row
Betyg: HHHHHHH
Recensent: Daniel Källmalm