Shadowman
Watching Over You

Tracks
1. Across the universe
2. Renegades
3. Cry
4. Watching over you
5. Are you ready
6. Suzanne
7. Waiting for a miracle
8. Stop breaking this heart of mine
9. Heaven waits
10. Whatever it takes
11. Justify
12. Party is over


Band:
Steve Overland (vocals)
Chris Childs (bass)
Harry James (drums)
Steve Morris (guitars & keyboards)


Discography:
Land of the Living (2004)
Different Angles (2006)
Ghost in the Mirror (2008)


Guests:


Info
Produced by Steve Morris
Mixed by Tommy Hansen

Released 2011-04-22
Reviewed 2011-06-06


Links:
overland-shadowman.com
harryjames.info
escape-music

1. Gillar du AOR? Om ja kan du läsa vidare. Om nej kan du sluta läsa. Om du inte vet vad AOR är kan du läsa vidare, men gå vidare till fråga 4.
2. Tycker du att AOR bör låta som det alltid gjort? Om ja kan du läsa vidare. Om nej kan du sluta läsa.
3. Tycker du om Carlos Santanas gitarrspel? Om ja kan du läsa vidare. Om nej kan du sluta läsa. Om du inte vet vem Carlos Santana är kan du läsa vidare.
4. Gillar du när musikens tempo är ganska lugnt? Om ja kan du läsa vidare. Om nej kan du sluta läsa.
5. Tycker du om mycket gitarrer i musiken? Mycket virtuoserispelande på gitarren? Om ja kan du läsa vidare. Om nej kan du sluta läsa.
6. Tycker du om sångare som i stort sett bara sjunger i mellanregistret? Om ja kan du läsa vidare. Om nej kan du sluta läsa.
7. Föredrar du musik som inte försöker påkalla någon form av extra uppmärksamhet eller sticka ut? Om ja kan du läsa vidare. Om nej kan du sluta läsa.
8. Anser du att musik bara bör användas som en stämningshöjande bakgrundssak? Om ja kan du läsa vidare. Om nej kan du sluta läsa.

Har du bara svarat ja? I så fall har vi en skiva för dig i Shadowmans 'Watching Over You', den fjärde skivan med den relativt kända sångaren Steve Overland och hans muntra manskap. Det här är en AOR-skiva som verkligen låter extremt mycket AOR. Det är 80-talet återuppstår och hade den här skivan kommit då hade jag förutspått vissa framgångar för detta band. Nu är det inte 80-talet längre, hur sorgligt det än kan tyckas vara, och blandat med all musik som redan finns inom denna genre så är den här skivan numera alldeles för anonym för att skapa något större intresse. Den håller sig alldeles för anonym och hittar egentligen inte på någonting lustigt alls som får den att sticka ut. Hade den varit ett får hade den varit vit och 1 1/2 meter lång, haft en 10 cm lång svans samt en mankhöjd på 90 cm. Och den hade låtit "bäää-äää".

Den här skivan är helt enkelt bra, men den påkallar ingen uppmärksamhet eller intresse. Den är alldeles för anonym och räcker i mina ögon inte till för att bli mer än ett album i mitten av ett band man kan kolla upp om man gillar genren, men annars inte har särskilt mycket glädje av mer än just då du spelar den.

HHHHHHH

Label - Escape/Connecting Music
Tre liknande band - Santana/Myland/Houston
Betyg: HHHHHHH
Recensent: Caj Källmalm