Scarmachine
All Eyes to the Sky

Spår
1. Routine
2. Malfunction
3. Magnetar
4. Cough It Up, Spit It Out
5. Daisycutter
6. Backgroundnoise
7. State of Medication
8. Brainstatic
9. Fake It
10. The Crippling Side Effects of A Near Life Experience
11. Tranceplant


Band:
Robert - Gitaar
Jan - Bass, Vocals
Pierric - Drums


Discography:
Debut


Info:
recorded and nixed by Jan Switters and Scarmachine at Studio Landscape /Gauw
Mastered by Alan Ward

Released: 2010
Reviewed: 2011-01-03


Links:
myspace
vincit ventures

Holländska bandet Scarmachine får äran att släppa Vincit Ventures första släpp, deras egna debut som kallas All Eyes to the Sky. Allt detta förutom kanske ett bolags första släpp är sådant som låter mycket intressant för undertecknad. Att skivan sedan har ett intressant omslag och kommer från Nederländerna gör inte saken mindre spännande.

Det är dock inte speciellt holländskt rent musikaliskt, snarare extremmetal med rymdkänsla sådär lite svårt att rent geografiskt placera men känslan är att det är lite rymdigt, lite grann i stil med band som Mammutant eller Alchemist om jag nu tar till det lätt fega knepet att namedroppa lite bandnamn i min recension. Det är rätt tungt men vägs samtidigt upp av det spacade sound som bandet ändå har.

Skivan inleds med ett spår som kallas Routine som är en intressant och lovande inledning på denna skiva faktiskt, den har en stark känsla och förmedlar verkligen pinan med dagliga rutiner. Jag gillar det spåret, därefter fortsätter skivan med ytterligare tio spår. Nu låter det kanske som att jag inte direkt gillar de tio spåren men då har du fel. De övriga tio spåren är också bra, inte så bra som Routine och tyvärr gör bristen på spår av den kvalitén att skivan tappar lite grann ju längre den kommer vilket är lite synd för att på många plan känns denna skiva som lite grann av bortkastade möjligheter.

Det kunde ju varit så spännande med ett nytt band som skapar en riktigt grym skiva. Dock visar Scarmachine upp en potential för riktigt spännande musik i framtiden. Visst, denna skiva är bra på alla sätt, spåren är bra, den är bra producerad och den låter bra så det finns egentligen inte så mycket att klaga på när det gäller denna skiva. Jag skulle kunna säga att det är en bra men inte fantastisk skiva.

Jag är inte helt hundra dock på att inledande Routine är så fantastisk som jag inledningsvis tyckt, kanske är det bara för att det spåret inleder och de andra är egentligen av samma kvalité. Jag har inte testat att inleda med något av de andra spåren så jag kan inte säga säkert att det är på vare sig det ena eller andra sättet.

En sak är jag dock säker på, om Scarmachine får ordning på sitt låtskrivande och varierar sitt låtmaterial och framförallt sången på skivan mer så kommer de helt klart att skapa mycket intressant i framtiden, om de sedan gör så får vi vänta och se.

Jag inleder mina 2011 recensioner med att sätta ett betyg precis mitt på skalan (fantasifullt va?).

HHHHHHH

Label - Vincit Venture Recordings
Tre Liknande band - Mammutant/Alchemist/Cynic
Betyg: HHHHHHH
Recensent: Daniel Källmalm