Consfearacy
s/t

Tracks
01. Pain Infantry
02. Ritual Sacrifice
03. Fall from Grace
04. World Domination
05. Live Again
06. Dying to Kill
07. Forever Falling
08. Unbreakable
09. Flesh & Bone
10. Your Dead to Me


Band:
Brian O’Connor - Vocals
Fabian Schwarz - Guitar
Ira Black - Guitar
Guenter Auschrat - Bass
Timo Weis - Drums


Diskography:
Debut


Info
Produced by Fabian Schwarz and Brian O’Connor

Released 2011-07-01
Reviewed 2011-06-30


Links:
consfearacy.net

massacre

Consfearacy är ett band med internationell laguppställning om man kallar ett amerikansk-tyskt samarbete för internationellt vill säga. Det finns en hel del rutin i denna internationella uppställning med sångaren Brian O’Connor känd mest som sångare för Vicious Rumors och Ira Black som är känd från Lizzy Borden och Metal Church samt den tillsammans med O’Connor tongivande Fabian Schwarz som jag inte vet var han är känd från men har tillsammans med O’Connor bland annat producerat albumet och O’Connor och Schwarz var också initiativtagarna till just detta band. Lustigt är att det finns två i bandet med efternamnet svart, dock på olika språk, hur metal är inte det?

Bandet som startades hade som målsättning i inledningen att spela transatlantisk metal vilket jag undrar om inte det är en annan beteckning för att spela metal i samma stil som Seven Witches. Jag tycker mig finna en slående likhet med Seven Witches i Consfearacy, de melodiöst tunga gitarriffen och temoförändringarna är väldigt lika och även sången påminner mycket om nämnda band. Bandet förmedlar en tung, mörk känsla i sin musik och underbygger på så vis det lyriska temat som innefattar konspirationer i alla dess former, eller ska vi säga konspirationsteorier i alla dess former. Det gör ju onekligen namnet till mer intellektuellt än det verkar vara vid första anblick. Jag kan också passa på att i detta stycke nämna att albumet är strax över fyrtio minuter långt och uppdelat på tio spår.

Jag har haft lite svårt att placera Consfearacy på vår fina sjugradiga skala och nu senast var jag faktiskt inne på att ge dem ett lågt betyg. Dock har jag reviderat detta något och bestämt mig för att betyget i mitten är det som mest speglar vad jag anser om albumet. Det inleds väldigt bra med Pain infantry som är ett riktigt bra spår och ett hoppingivande sådant. Hoppingivande för resten av skivan, det blir dock ett hopp som grusas ganska snabbt eftersom nästa spår är inte mer än hyfsat och det är lite i den stilen detta album går. För mig känns det som att inledningen är bäst och allteftersom jag lyssnar kommer jag längre ifrån musiken, det är som att den suger till sig mitt intresse med en väldigt bra inledning för att sedan långsamt förklara att den inte vill ha mig där som lyssnare, ungefär så.

Jag kanske är lite orättvis, trots allt är spåren överlag ändå bra. Det stora problemet för detta album är bara att de flesta av de tio spåren är för lika varandra och det slutar med att jag finner mig själv ganska ointresserad mot slutet, inte nödvändigtvis på grund av att det inte är bra utan på grund av att det blir lite väl mycket av samma vara de sista minuterna. Givetvis kommer många av bandets fans eller fans av genren i allmänhet inte hålla med om vad jag säger så ett säkert kort är att om du gillar band som Seven Witches, Vicious Rumors, Metal Church, Lizzy Borden och så vidare kan du nog lugnt inhandla detta och anse att det är fantastiskt. Om du redan är svalt inställt till denna typ av musik kommer du inte bli varmare inställd av denna skiva.

I sina bästa stunder är Consfearacy riktigt bra på sitt debutalbum men mycket av albumet känns som att det lider av att materialet på detsamma är lite för variationsfattigt vilket gör att slutet på albumet inte kan komma snart nog och att fyrtio minuter blir lite väl mycket.

En bra debut och kanske en första blick i vad som kan komma att bli väldigt intressant, talangen finns där och är väl dokumenterad och nu gäller det bara för dem att tillämpa vad de lärt sig på bästa sätt. Som avslutning nämner jag att jag tycker att skivomslaget är spännande, kanske lite mer spännande än vad som finns innanför.

HHHHHHH

 

Label: Massacre Records
Tre liknande band: Seven Witches/Vicious Rumors/Metal Church
Betyg: HHHHHHH
Recensent: Daniel Källmalm
Visit hallowed.seRead in English