Violent Divine
Release the Hounds

Spår:
1. Nitro
2. Welcome To The Divine
3. Burn
4. Retribution
5. Sweet Blood
6. Until Death
7. For The First Time
8. Asleep
9. One By One
10. Eternity
11. Get It All Out
12. Bleed Like Me
13. Release The Hounds
14. This Heart Is About To Be Broken


Band:
Mike - vocals
Q - guitar
Klaus - bass
Gus - drums


Diskografi:
Violent Divine (2006)
In Harm's Way (2009)


Guests:


Info:

Släppt: 2010-03-11
Recenserad: 2010-04-26


Länkar:
violentdivine.se
myspace
swedmetal

Senast Swedmetal skickade en uppsättning skivor var det tre, Greed, Steevi Jaimz och denna skiva där denna är den klart bästa skivan i trion. Det kan dock inte betyda så mycket med tanke på hur de andra skivorna lät, hur bra den var får du veta om du läser vidare, visserligen kanske du redan sett poängen men den är ju inte allt.

Musikaliskt är detta rätt hård och aggressiv rock med massor av attityd, just attityd är vad detta band fokuserar på i sin musik. Det är tunga riff och allmänt kraftfulla melodier och sånglinjer som bandet tar fram. Produktionen är anpassad till detta och framhäver denna kraft och attityd. Man skulle faktiskt kunna säga att detta är attitydrock om man ville satsa på den humoristiska aspekten av recenserande vilket jag förstås aldrig skulle göra.

Jag är oftast inte speciellt imponerad av attitydmusik men detta är faktiskt rätt bra måste jag säga. Redan från inledande Nitro kändes det att detta var bättre än de övriga skivorna jag fick från Swedmetal denna gång.

Efter inledningen fortsätter skivan med schyssta spår rakt igenom egentligen, kanske ingenting att skriva hem om eller något som kan kallas för hitlåt. Det sista spåret är dock väldigt bra, ingen hitlåt eftersom det inte är ett spår av den typen, det är en skön midtempolåt som avslutar denna skiva på bästa sätt.

Man skulle ju kunna tänka sig att det lömska sätt som Violent Divine tillämpar genom att sätta ett riktigt bra spår som avslutning skulle innebära att jag som recensent skulle påverkas och ge ett högre betyg men eftersom jag är fantastiskt objektiv och inte låter mig påverkas kan jag konstatera att detta är en bra skiva med schyssta låtar, en skiva med attityd, en attityd som dock inte passar mig, dock tror jag att det skulle fungera rätt bra att köra bil till denna skiva men jag har redan Her Bright Skies och The Birthday Massacre som förstaval när det gäller bilmusik så den står sig för det mesta slätt även där.

Nåväl, kort och gott är detta en skiva som är klart godkänd och för den som gillar rock med attityd uppskattar säkert detta mer än jag gör. Jag kan dock inte finna någonting att klaga på och det måste väl sägas vara något positivt; okej, namnet är töntigt men det är väl det enda riktiga klagomål jag har.

HHHHHHH


Skivbolag - Swedmetal Records
Tre liknande band - //
Betyg: HHHHHHH
Recensent: Daniel Källmalm