Unlit Face
My Seasons

Spår
1. My Seasons
2. Wrong Enemies


Band:
Rafael Basso – Vocals
Ralph Karam – Guitars
Jimmy Lindeman – Bass
Rob Degén – Drums


Diskografi:


Guests:


Info
Production, mix and mastering by Andrei Targino and Victor Hugo Targino

Släppt 2010
Recenserad 2010-04-19


Länkar:
myspace

Sångaren och huvudmannen i detta band kontaktade oss och förhörde sig om ifall vi inte ville recensera deras skiva i vårt magasin. Han påpekade också att vår sida hade mycket kvalitetskänsla över sig. Beröm är helt klart alltid roligt, hoppas bara att han inte försökte smickra oss för att få bättre poäng för det fungerar inte med mig.

Musikalsikt sett är det lite extrem metall men samtidigt lite gotiskt och lite sådär lagom rockigtpå något vis. De två spåren visar upp ett rätt brett register som torde kunna indikera att det finns utrymme till att göra en schysst fullängdare på omkring 40 minuter vad den musikaliska variationen anbelangar.

Detta är förstås en demo så jag var lite tveksam till hur den skulle vara med produktion och allt men det visade sig faktiskt vara väldigt välproducerat och soundet var överlag snyggt och professionellt. Ingenting att klaga på när det gäller soundet överhuvudtaget.

My Seasons har bara två spår, ett spår med samma titel som demoskivan och ett annat spår som avslutar skivan. Inledningen på skivan är snygg med användning av stereosound i den inledande delen och sedan går låten igång med snygga melodier och rätt bra sång, åtminstone sång som passar väl till de melodier bandet använder i låten. Den andra låten känns inte riktigt lika bra men är även den bra och även om det kan höras lite att detta är en demoproduktion så låter den riktigt bra och torde indikera att Unlit Face har en intressant framtid för sig.

Jag vill också slå ett slag för det snygga skivomslaget, det är en bra och snygg skiva helt enkelt och jag skulle bli förvånad om detta band inte lyckades, å andra sidan sade jag att Takida skulle misslyckas vilket förstås inte hände.

Jag kan rekommendera att ni besöker bandets myspace för att lyssna till dem, jag rekommenderar helt klart det oupplysta ansiktet för den som önskar bra hårdrock, synd bara att det inte är fler än två spår. Nämnas bör väl också att jag velade mycket mellan betyget fyra och fem men bestämde mig i slutändan för det lägre i väntan på mer musik från bandet.

HHHHHHH

Bolag - Demo
Tre liknande band - In Flames/Crematory/Paradise Lost
Betyg: HHHHHHH
Recensent: Daniel Källmalm
rage1.html