Twice a Man
Icicles

Spår
01 A Letter
02 Everything is possible
03 Wandering
04 Walls
05 Tranquil moonlit lake
06 Follow a simple path
07 Something else
08 Where are you now
09 Fearless in the rain
10 Moon


Band:
Dan Söderqvist & Karl Gasleben


Diskografi:
Music for Girls (1982)
The sound of a goat in a room (1983)
Observations from a borderland 12" (1983)
From a northern shore (1984)
Waterland (1984)
Across the ocean (1984)
Slow swirl(1985)
Works on yellow (1986)
Macbeth (1986)
Aqua marine drum - 12" (1986)
Driftwood (1988)
The sound isn't organized yet (1990)
A midsummernight's dream (1991)
Figaros bröllop (1992)
Fungus & Sponge (1993)
Instru Mental (1995)
Agricultural Beauty (2002)
Clouds (2008)


Guests:


Info

Släppt 2010-04-30
Recenserad 2010-06-14


Länkar:
twiceaman.com
myspace
yellow
explorata

Svenska bandet, snarare duon, Twice a Man har uppenbarligen funnits ganska länge om man nu skall tro deras diskografi. Personligen hade jag inte hört talas om bandet innan jag plötsligt hade en skiva att recensera.

Denna skiva kallades för Icicles vilket förstås betyder istappar, något som vi har gott om i de trakter där jag för det mesta bor. Då kan man ju förstås tro att det är iskall och ondskefull svartmetall som bjuds på. Det är dock inte fallet eftersom de spelar syntpop snarare än svartmetall.

Skivan inleds med ett brev och fortsätter sedan med allt är möjligt och vandrar sedan vidare mot väggar och lugna månbelysta sjöar om man skall tro låtlistan.

Inledande spåret A Letter är rätt hyfsat och lovar gott inför resten av skivan. Därefter känns det lite grann som att skivan somnar. Spåren är rätt intetsägande och en del är rent löjeväckande faktiskt. På något vis känns skivan lite hafsig och tråkig, visst finns där en del bra men å andra sidan vore det konstigt om det inte fanns något bra eftersom bandet släppt musik sedan 1982 och det är en ganska lång tid.

Jag har tidigare recenserat De/Vision ett annat band i samma genre och detta band tyckte jag var väldigt bra så det är inte genren som gör att jag inte riktigt fastnar för vad Twice a Man gör. Jag tror att det stora problemet detta band har är att de kanske börjar bli lite gamla och trötta, det är åtminstone den känsla som förmedlas genom musiken.

Det är inte tillräckligt kreativt, inte tillräckligt vågat, inte tillräckligt konstigt/galet, det är inte tillräckligt bra helt enkelt. Jag skulle inte köpa denna skiva, men det är klart om du är en riktigt stor fanatiker av syntpop kanske du ändå gillar detta, kanske även trött syntpop tilltalar dig.

Icicles känns iskall som en istapp och om du sätter den i cd-spelaren kanske den riskerar att frysa sönder, men om du är villig att ta risken så för all del, helt uselt är det definitivt inte.

HHHHHHH

Bolag - xenophone international/yellow ltd/ad explorata/sound pollution
Tre liknande band - Depeche Mode/ De/Vision /
Betyg: HHHHHHH
Recensent: Daniel Källmalm
rage1.html