Trigger the Bloodshed
Degenerate

Tracks:
1. A Vision Showing Nothing
2. De-Breed
3. Hollow Prophecy
4. Dead Vein
5. Dethrone
6. A Sterile Existence
7. The Soulful Dead
8. Until Kingdom Come
9. Whited Sepulcher (bonus track)


Band:
Jonny Burgan - Vocals
Rob Purnell - Lead Guitars
Martyn Evans - Guitars
Dave Purnell - Bass
Dan Wilding - Drums


Discography:
Purgation (2008)
The Great Depression (2009)


Guests:


Info:

Släppt: 2010-04-25
Recenserad: 2010-05-07


Links:
myspace
risiningrecords

Starta upp blodsutgjutelsen påstår detta band i sitt namn och sedan släpper de en skiva som kallas Degenerate, är det vad de vill åstadkomma för musiken med sitt släpp: en degenerering (jag älskar att hitta på nya ord) av den samlade musikscenen. Det är åtminstone vad jag misstänker när jag lyssnar på vad detta band har att komma med.

Musikaliskt är de argsinta och vrålande och så vidare, det är extremmetall, dödsmetall eller vad du nu föredrar att kalla det, blastbeats, brölsång, skramlande gitarriff och så vidare, brutalt och argt och så vidare, precis som är brukligt i denna genre.

Om de faller mig i smaken? Inte det minsta, detta är väldigt segt och tråkigt såsom brutal musik har förmågan att bli, det blir som en gröt av oväsen som blir ett enda brölande som i sin tur blir någonting otroligt sövande. För genren är det inte heller exceptionellt på något sätt, produktionen är medelmåttig, bandet känns rätt mycket mitt i strömmen.

Skivan klockar in på dryga 40 minuter vilket i alla fall gör att den inte är lång också för då hade det näst intill gränsat till tortyr att tvingas ta sig igenom hela. Det är också på grund av skivans längd som jag ger den mer än ett poäng. Detta är också det enda positiva med denna skiva, det och att spåren inte är så korta att skivan består av 15 miljoner spår på 35 minuter vilket hade varit total dynga.

Trigger the Bloodshed är ganska nära total dynga men det finns ett fåtal element som gör att de klarar sig undan en totalsågning även om jag kapar en del så finns något kvar. Gör dig i alla fall en tjänst: köp inte denna skiva, den är dålig.

HHHHHHH

Bolag - Rising Records/Gordeon Music
Tre liknande band - Aborted/Killing Mode/Misery
Betyg: HHHHHHH
Recensent: Daniel Källmalm