Therapy?
Were Here to the End

Spår
Disc1:
1. Screamager
2. Sister
3. Turn
4. Enjoy The Struggle
5. DLAMF
6. Stories
7. Meat Abstract
8. Exiles
9. Skyward
10. Moment Of Clarity
11. Sprung
12. Neck Freak
13. Diane
14. Potato Junkie
15. Dancing W Manson
16. If It Kills Me
17. Rust

Disc2:
1. Nausea
2. Knives
3. Nowhere
4. Evil Elvis
5. Epilepsy
6. Rain Hits Concrete
7. Our White Noise
8. Opal Mantra
9. Fantasy Bag
10. Church Of Noise
11. The head That Tried To Strangle Itself
12. Polar Bear
13. Crooked Timber
14. Punishment Kiss
15. Trigger Inside
16. Innocent X
17. Die Laughing
18. Isolation
19. Teethgrinder


Band:
Andy Cairns (Guitar, Vocals)
Michael (Bass)
Neil (Drums)


Diskografi:
Crooked Timber (2009)
One Cure Fits All (2006)
Never Apologise Never Explain (2004)
High Anxiety (2003)
Shameless (2001)
So Much For The Ten Year Plan (2000)
Suicide Pact—You First (1999)
Semi-Detached (1998)
Infernal Love (1995)
Troublegum (1994)
Nurse (1992)
Pleasure Death (1992)
Babyteeth (1991)


Guests:


Info

Släppt 2010-11-05
Recenserad 2010-12-20


Länkar:
therapyquestionmark.co.uk
myspace
youtube
globalmusic

De irländska rockarna i Therapy? släpper sitt första live album i karriären och de gör detta efter 20 års hårt arbete med skivor och så vidare. Att släppa en liveskiva till ett 20-årsjubileum har jag absolut ingenting emot det känns som ett lämpligt jubileum att fira på något sätt. Detta är en dubbelskiva med 36 spår som spänner över bandets hela karriär och för fanatikern är jag säker på att där finns massor av spännande att sätta tänderna i.

Musikaliskt är Therapy? ganska raka rockers med ett väldigt melodiöst sound, åtminstone på denna liveskiva som är det enda jag hört med bandet förutom spåret Crooked Timber från bandets senaste skiva vilket i mina öron är ett spår som uppfyller precis samma känsla som liveskivan. En annan sak man kan säga är att bandet har en hel del energi i sin akt och den följer med genom alla de trettisex spåren som är inspelade under en trio av spelningar bandet hade i London under Mars detta år.

Jag tycker att det är helt okej musikaliskt och är hyfsat säker på att bandet låter väldigt mycket bättre på skiva. Även om bandet låter schysst live så låter så gott som alla musik bättre på skiva men samtidigt kan detta sägas vara ett dokument över en tjugoårsperiod för detta band och det är onekligen ett hyfsat sådant.

Jag skulle dock vilja säga att trettiosex spår är för mycket för en ordinär musikfan eller någon som bara gillar bandets musik, det blir lite för mycket helt enkelt. Problemet är att det känns jobbigt att ta sig igenom skivan och även om jag till och från grips av vad som finns på skivan så lämnar jag den med ett svalt intryck och en känsla av att jag personligen förlorat en hyfsat lång tid av min dag på något som inte direkt imponerar så värst mycket på mig. Märk väl att jag säger personligen eftersom jag är säker på att bandets riktiga fans kommer att älska denna skiva och med all rätt, det är en skiva som passar Therapy?-fanatikern som handen i handsken medan det för mig som inte har någon erfarenhet av bandet bara är ännu en långdragen liveskiva som inte kommer att vinna över mig som ny fan.

Det finns några andra problem med denna skiva, det är inte bara de trettiosex spåren som är problemet, det finns ett par delar där det märks att spåren är hämtade från olika spelningar med konstiga avbrott och så vidare, visst, det är kanske småsaker men det är saker jag stört mig på när jag lyssnat till denna skiva. Soundet är dock överlag bra och inte så tråkigt som det kan vara på liveskivor.

Kort och gott för att summera en lång skiva skulle jag vilja säga att detta främst är någonting för fansen och jag är ytterst tveksam till att det kommer att vinna över nya fans till bandet.

HHHHHHH

Bolag - Global Music
Tre liknande band -
Betyg: HHHHHHH
Recensent: Daniel Källmalm
rage1.html