The Dangerous Summer
Reach For the Sun

Spår
1. Where I Want to Be
2. Settle Down
3. Weathered
4. Symmetry
5. Surfaced
6. A Space to Grow
7. Reach for the Sun
8. The Permanent Rain
9. Northern Lights
10. This Is War
11. Never Feel Alone


Band:
AJ Perdomo – lead vocals, bass
Cody Payne – guitar, other vocals.
Bryan "gluten free" Czap – guitar
Tyler Minsberg – drums


Diskografi:
There Is No Such Thing as Science (EP 2007)
If You Could Only Keep Me Alive (EP 2007)


Guests:


Info
Paul Leavitt - producer

Släppt 2010-04
Recenserad 2010-05-13


Länkar:
myspace
hopless records

Den farliga sommaren med en skiva som sträcker sig mot stjärnorna och precis som alla andra band är de fantastiska och grymt talangfulla och skriver ärliga och bra låtar och så vidare. I alla fall säger vissa människor sådant och en massa andra spännande saker.

Musikaliskt är det kanske semi-punkigt eller något i den stilen. Rakt på rockmusik med viss attityd och så vidare. Produktionen är ren och snygg så där finns ingenting att anmärka på.

Detta band gör musik av en stil som jag ofta uppskattar en del och därför borde jag uppskatta denna skiva och när första spåret påbörjas och spelas känns den uppfattningen mer eller mindre cementerad. Men allteftersom denna skiva fortlöper tröttnar jag och börjar fundera kring andra frågor och musiken från The Dangerous Summer försvinner någonstans i bakgrunden och förmår sedan inte att ta sig därifrån.

Så med musiker som inte gillar att uppmärksammas och skriver därför obetydliga låtar som ingen kan tros uppskatta. Visserligen har jag sett att vissa säger positiva saker om bandet så jag kanske är i minoritet. För min del känns detta bara som en lång väntan på nästa skiva.

Jag kan dock säga att det är välproducerat och soundet är rent och snyggt, på det finns det definitivt inget att anmärka och det är definitivt inte heller dåligt på något sätt bara tråkigt.

Om jag skriver längre nu så blir denna recension lika tråkig och intetsägande som skivan och det vill vi förstås inte ha. Därför säger jag bara att jag inte kan rekommendera denna skiva eftersom den är tråkig.

HHHHHHH

Bolag - Hopeless Records/Sound Pollution
Tre liknande band - Third Eye Blind/Bright Eyes/Jimmy Eat World
Betyg: HHHHHHH
Recensent: Daniel Källmalm
rage1.html