Tarot
Gravity of Light

Spår
01. Satan Is Dead
02. Hell Knows
03. Rise!
04. Pilot Of All Dreams
05. Magic And Technology
06. Calling Down The Rain
07. Caught In The Deadlights
08. I Walk Forever
09. Sleep In The Dark
10. Gone


Band:
Marco Hietala: Lead vocals, bass & acoustic guitars
Tommi Salmela: Samples & Lead vocals
Zachary Hietala: guitars
Janne Tolsa: keyboards
Pecu Cinnari: drums


Diskografi:
Spell of Iron (1986)
Follow Me into Madness (1988)
To Live Forever (1993)
To Live Again (Live 1994)
Stigmata (1995)
For the Glory of Nothing (1998)
Suffer Our Pleasures (2003)
Crows Fly Black (2006)


Guests:


Info
Recorded in November 2009. Mixed by Janne and Mikko Tegelman. Mastered by Mika
Jussila at the Finnvox Studio in January and February 2010.

Släppt 2010-03-10
Recenserad 2010-05-19


Länkar:
wingsofdarkness.net
myspace
nuclearblast

Finska Tarot med Nightwishbekante Marko Hietala i spetsen är tillbaka med ett nytt studioalbum som kallas Gravity of Light vilket är ett rätt ologiskt namn med tanke på ljus, det vill säga fotoner inte har någon gravitation om ni nu bryr er, de kanske menar solens gravitation eller något i den stilen och då är det massor av gravitation.

Musikaliskt står inte Tarot för gravitationen utan snarare dras till den, ni vet de dras till de större banden och imiterar dessa. Det är rockmusik, eller snarare heavy metal med raka riff och allt gjort enligt modellen för standardiserat heavy metal enligt ISO666. Musiken är också miljömärkt av returpack däremot anses inte musiken åldersbeständig enligt ISO9706. Kort sagt är detta heavy metal enligt standardmodell med tillhörande produktion.

Jag får faktiskt rätt god vibrationer när jag startar denna skiva och hör inledande Satan Is Dead som faktiskt är rätt catchy och med god refräng, och faktiskt, en hint av kreativitet. Därefter är det faktiskt något man kan både ha och mista men det tar sig en gång till i och med singelspåret I Walk Forever som är en schysst låt som skulle kunna vara hitsingel för vilket heavy metalband som helst men den är bra.

Jag funderar ofta på vad som gör att band skapar musik som denna om och om igen, visst är återvinning i ropet och man ska väl tänka på miljön kanske men hur mycket resurser går inte åt till att spela in musik som redan gjorts massor av gånger tidigare, detta är inte bara något som gäller Tarot, detta gäller alla band i genren, nästan i alla fall. Varför inte släppa färre skivor och bolagen göra hårdare urval så att det släpps färre men kanske bättre skivor.

Jag skulle vilja säga att bortsett från tidigare nämnda spår känns denna skiva mest som något att lägga bakom sig och glömma, det finns inte direkt mycket minnesvärt, eller kreativt för den delen, det är bara en skiva med musik.

Nej, Tarotkorten talar emot att något kvalitativt kommer från detta band någon gång i framtiden. Du gör bäst i att köpa de tidigare nämnda spåren från iTunes snarare än att köpa hela skivan.

HHHHHHH

Bolag - Nuclear Blast
Tre liknande band - Nightwish/Judas Priest/Iron Maiden
Betyg: HHHHHHH
Recensent: Daniel Källmalm
rage1.html