Syn:drom
With Flesh Unbound

Spår
1: Intro (devoured)
2: Scorned messiah
3: The marked one
4: Obsolete Gods
5: In utter contempt
6: Trapped beyond
7: A new world order
8: Smashing the face of belief
9: Hands of vengeance
10: Winds of disease


Band:
Jonny Pettersson - Vocals
Roger Bergsten - Guitar
David Karlsson - Lead Guitar
Daniel Mikaelsson - Drums
Daniel Åsén - Bass


Diskografi:
Debut


Guests:


Info
The CD was recorded at Nevo studios in Sundsvall, Sweden and was engineered and mixed by the bandmembers themselves.

Släppt 2010-04-30
Recenserad 2010-03-22


Länkar:
syndromweb.net
myspace
vicisolum

Detta band har onekligen ett märkligt namn, men så är de ju från Sverige och Sundsvall så man kanske inte kan förvänta sig alltför imponerande kunskaper i engelska. Förutom informationen om att bandet är från Sverige slår mig också det faktum att allt med detta album skriker att det är väldigt extrem metall. Metall som jag oftast finner för bäst att undvika och det med all rätt.

Syn:drom gör ingen hemlighet i att de är väldigt extrema, den känslan förmedlar redan från första ton och det görs stenhårt och kompromisslöst från början till slut. Produktionsmässigt är det vad vi kan förvänta oss, det är tungt och massivt såsom denna musik oftast framtonas. Det lättas egentligen aldrig på trycket genom skivan utan slamras på kompromisslöst skivan igenom.

Kompromisslöshet är väl alltid schysst, men är det bra och kompromisslös musik? Det är en bra fråga, jag skulle nog vilja sträcka mig till att säga att Syn:drom är bra för vad de är men det innebär definitivt inte att jag tycker speciellt mycket om deras musik. Men jag ska ge dem att det är välgjort i den mån extrem musik som denna kan vara det. Jag har velat fram och tillbaka kring vilket betyg jag skulle ge detta och egentligen är den trean jag ger lite högre än jag personligen tycker men jag kan inte förneka att Syn:drom skapar musik som känns rätt bra för genren.

För mig är Syn:drom i slutändan väldigt monotona och enformiga vilket innebär att jag inte blir någon större fan av vad de gör. Denna skiva är dock ändå rätt bra för vad den är så om du gillar riktigt tung och extrem metall då tror jag faktiskt att du kommer att gilla detta.

Syn:drom är inte för mig, men för dig som gillar det extrema.

HHHHHHH

Bolag - ViciSolum Productions/Sound Pollution
Tre liknande band - Vader/Nile/Decapitated
Betyg: HHHHHHH
Recensent: Daniel Källmalm
rage1.html