Mammutant
Atomizer

Spår
1. Cannibals
2. Kutulu Rising
3. Season of the Wolves
4. Atomizer
5. Take No Prisoners
6. Enter Bukatha
7. The Fall of Ultrosstus
8. Paradise of Flesh
9. Kamuula Karmajakk
10. Vermingod
11. Cyberincarceration
12. Brainslugs


Band:
Gabul - Vocals, Guitar
Maschgullh - Bass
Sardukh - Drums


Discography:
New World Disorder (2006)


Info:

Released 2010-05-31
Recenserad 2010-05-28


Links:
mammutant.de
myspace
massacre

Apokalyptisk metall importerad från planeten Xorgosh är vad Massacre här försett oss med. Jag har ingen aning egentligen om vad apokalyptisk metall är för något men jag skannade nätet efter information och kunde avslöja att Mammutant sysslar med lyriskt tema som berör science fiction. Men om de verkligen är från denna mystiska planet i en galax inte tillräckligt långt bort, då bör det väl inte kallas science fiction, är det inte science fact då? Så med en samling fakta samlat på en plastcirkel vill tre utomjordingar slå på hitlistorna.

För att slå igenom på hitlistorna tror jag dock att denna trio är lite snett ute med tanke på att futuristisk extrem metall inte är i ropet för tillfället och egentligen aldrig varit det och troligen kommer inte heller denna genre att slå något vidare på Jorden. Men kanske vill dessa Xorgosher bara bredda vår musikaliska palett, men då är de också faktiskt en aning snett ute måste jag säga med tanke på att australiska bandet Alchemist redan gjort musik som denna för länge sedan, jag har recenserat en av deras skivor för många år sedan och den var väldigt bra dessutom.

Mammutant är väldigt kraftfulla och tunga men samtidigt har de väldigt mycket futuristiska element vilket skapar en intressant atmosfär som inte ofta hörs i genren. Detta är något som ger mig ett positivt intryck av detta band och jag har hela tiden hållit denna för ett betyg av fem H men jag ändrade mig i sista sekunden, den är inte riktigt så bra. Jag kan inte direkt jämföra den med en massa musik i samma genre men jämfört med Alchemist som är det andra futuristiska extremband jag känner till är Mammutant inte speciellt bra, Alchemist är klart bättre, de är inte lika tunga men klart mer intressant och klart bättre.

Jag gillar dock Mammutant ganska mycket och jag uppskattar deras kreativa idéer och intressanta spår, jag skulle dock önskat att de var lite mindre tunga och lite mer melodiösa eftersom det är sådan musik jag gillar.

Skivans längd är 44:44 minuter vilket känns som väldigt planerat, jag kan aldrig tänka mig att det är en slump. Och knappa 45 minuter är en okej längd på en skiva, kanske i längsta laget men ändå inom smärtgränsen, vilket förstås inte sänker intrycket.

Skivan har tolv spår med diverse intressanta namn som ni kan se till vänster om recensionstexten. Det bästa av dessa spår är inte det som heter Brainslugs utan titelspåret Atomizer som jag gillar väldigt mycket.

Utan tvekan skulle jag säga att detta är det bästa utomjordiska band jag hört, speciellt det bästa från planeten Xorgosh. Låt dem bara inte få något inflytande över något här på Jorden eftersom jag tror att de har onda avsikter med att sprida sig hitåt. Tror ni mig inte? vi får väl se om tio år när jag säger: vad var det jag sa? när ni släpas bort av två starka soldater från Xorgosh och det roliga med den saken blir också att det blir de sista ord ni kommer att förstå innan ni dör.

HHHHHHH

Bolag - Massacre Records
Tre liknande band - Alchemist//
Betyg: HHHHHHH
Recensent: Daniel Källmalm
rage1.html