LoveHandles
s/t

Spår
1. I Hate!
2. Save Your Soul
3. Deaf, Dumb & Blind
4. Wounded Knee
5. Me, Myself & I
6. Welcome (to My Revolution)
7. Yeah Right!!?
8. Set Me Free
9. I Don't Care (who You Are)
10. Lost


Band:
Johan Widerberg – vocals
Mikael Delén – bass
Mikael Johannesson – guitar
Jens Frank – drums


Diskografi:
Debut


Guests:


Info

Släppt 2010-06-25
Recenserad 2010-08-24


Länkar:
lovehandles.se
myspace

Ibland släpper ett band bara sådär rakt från ingenstans ett helt fantastiskt album som lite grann vänder upp och ned på din bild av musik och musiken du lyssnar på. Att stöta på ett sådant album är alltid en schysst upplevelse som man gärna bär med sig länge, Eluveitie var det senaste band som skapade den upplevelsen för min del, Indica var mer väntad så den kan jag inte räkna.

Tyvärr är inte LoveHandles ett av dessa band, eller album som skapar denna upplevelse. Deras debutalbum känns snarare som någonting som kommer att drifta undan i glömska för min del, faktum är att när jag sitter och skriver detta inte kan påminna mig hur en enda av spåren på albumet låter trots att det bara var någon timme sedan jag lyssnade till den senast och att jag hört den femton gånger de senaste två veckorna.

Musikaliskt är det väl klassisk hårdrock, jag har dock glömt hur alla band i genren låter så jag kan inte nämna några av dem. Distade gitarrer, tungt, halv catchy refränger och ett högt tempo, ungefär som man kan förvänta sig när det gäller det musikaliska. Första spåret har en del talade partier som känns mest töntiga även om jag tror att tanken är att de skall vara lite humoristiska.

Skivan är helt enkelt hyfsad, varken bra eller dålig egentligen och intetsägande känns som ett passande ord för vad vi får här. Inget spår är egentligen speciellt bra och detsamma gäller om man vänder på resonemanget, att inget spår är skitdåligt. Nämnde jag att omslaget är skitfult?

Kort sagt så är detta en hyfsad skiva som inte ger mig något som helst bestående intryck.

HHHHHHH

Bolag - Lipservice/Sound Pollution
Tre liknande band - //
Betyg: HHHHHHH
Recensent: Daniel Källmalm
rage1.html