Greed
Burn it Down

Spår:
01. FIFTEEN YEARS
02. BURN IT DOWN
03. BRING OUT THE DEAD
04. GO GO GO
05. BLACK HAWK
06. TIMEBOMB
07. TIME WILL TELL
08. WANTED
09. ONE SECOND BEHIND
10. GET YOU
11. FALLING DOWN


Band:
Danne: vocals, guitar
Jonas: guitar
Löken: Bass
Tomas: Drums


Diskografi:
Debut


Guests:


Info:

Släppt: 2010-03-16
Recenserad: 2010-04-16


Länkar:
myspace
swedmetal

Girigbukar från Sverige som är ute efter att kapitalisera på material som en gång gjorts av andra, faktum är att jag tycker att de låter väldigt mycket som Scorpions, så mycket att jag nästan trodde jag fått någon av scorpions tidigare alster av misstag. Några låtar in på skivan konstaterade jag dock att det inte var Scorpions.

Greed är klassisk snabb glammig hårdrock med ”high-pitch”-sång, snabba riff och klassikt åttiotalssound. De har klara och distinkta refränger och låtuppbyggnader som klart drar tankarna mot detta åttiotal. Det är väl egentligen bara produktionen som skvallrar att det rör sig om nyare musik.

Först tycker jag detta låter som Scorpions men efterhand skivan går försvinner den känslan och det känns mer som att det skulle kunna vara en remaster på nästan vilken åttiotalsskiva som helst egentligen. Greed låter alldeles för mycket som andra band, det känns inte som att någon skulle vilja välja denna skiva framför någon av de skivor detta band lyssnat till medan de satt och skrev låtarna till denna skiva.

Greed är väl inte direkt dåliga i den bemärkelsen att de går att lyssna på och deras låtar är hyfsat medryckande. Dock känns det som repriser av någonting gammalt, eller som omarbetningar av ointressant gammal skåpmat, ungefär som sveriges television (jag skriver namnet med liten bokstav för att indikera att jag inte respekterar dem), det vill säga att bara den äldre generation kan ens tänkas vara intresserade av detta. Jag ställer mig dock frågande till att de kommer att köpa detta med tanke på hur förändringsfientlig och rädd för nya saker de är.

Nej, jag skulle vilja säga att Greed inte lever upp till sitt namn när det gäller att finna kvalitativa idéer, de är inte giriga efter att finna sin unika röst. Greed låter som ett kollage av andra band och jag finner att jag snabbt förlorar intresset under tiden jag lyssnar på skivan och att jag dessutom snabbt önskar att bli av med behovet att recensera denna skiva, jag är glad att jag snart är klar med den saken nu.

Gillar du Scorpions eller något annat band i samma trakt kommer du säkert inte bli besviken på detta då de är helt okej eller till och med bra med de måtten mätt men det är inte den mallen jag använder för att recensera skivor.

Greed är musikens svar på SVT och det är inte något positivt.

HHHHHHH

Skivbolag - Swedmetal Records
Tre liknande band - Scorpions/Grimmstine/Helix
Betyg: HHHHHHH
Recensent: Daniel Källmalm