Eye For and Eye
Downfall

Tracks:
1. Never Be Free
2. Ask No Questions
3. Until I’m Done
4. Getting Old
5. Downfall
6. Seven Gods Of Chaos
7. Final Sunrise
8. It's Been A Long Time
9. Another Life
10. Brother


Band:
Tom Norris - Guitar, Vocals
Tom Bull - Guitar, Vocals
Chris Ford - Bass
Rich Cowdry - drums


Discography:
Debut


Guests:


Info:

Released: 2010-04-19
Recenserad:2010-04-27


Links:
myspace
risiningrecords

Av någon anledning brukar det mesta från Gordeon eller Rising Records vara rätt tråkigt, en del är faktiskt väldigt dåligt till och med, så det var väl inte med den största tillförsikt Eye For an Eye stoppades in i datorn och spåren konverterades till AAC-filer för att spelas i min vita mediaspelare från ett fruktföretag. Men inledande Never Be Free får sig dock den bristande tillförsikten en törn och jag blir marginellt mer positiv till denna skiva. Kul med något från Gordeon som kan ge bra betyg, lite ovanligt faktiskt.

Musikaliskt finns det spår av mången musik, men mestadels är det midtempo tung hårdrock som förstärks av en distinkt produktion och ett tungt sound. Det finns inte mycket att säga om hur produktionen och musiken samspelar, vem än som stått bakom produktionen av denna skiva har gjort ett fint jobb att lyfta fram det musikaliska från hämnarna.

Jag uppskattar denna skiva som musik att lyssna till, det finns inga direkta aspekter att klaga på, mer än kanske att jag inte finner någon distinkt hitlåt men det uppvägs delvis av att spåren på skivan håller väldigt hög klass rakt igenom. Det är tungt och starkt, och sånginsats som instrumentalinsats håller hög klass, dessa britter vet onekligen vad de sysslar med.

Jag kan inte finna många tecken på att detta är en debutskiva, det är en mogen skiva med ett modernt, tungt hårdrocksound. Bandets stora problem är att de inte direkt är unika, att de troligen kommer att dränkas i en ström av rockmusik som kommer hela tiden.

Så i slutändan är detta en bra skiva, lite anonym men ändå väldigt bra och framförallt är det en bra debut som torde lova gott inför framtida releaser.

HHHHHHH

Bolag - Rising Records/Gordeon Music
Tre liknande band - Black Label Society//
Betyg: HHHHHHH
Recensent: Daniel Källmalm