Demonica
Demonstrous

Spår
01. DEMON CLASS
02. GHOST HUNT
03. MY TONGUE
04. LUSCIOUS DAMNED
05. BELOW ZERO
06. ALIEN SIX
07. PALACE OF GLASS
08. FAST AND FURIOUS
09. SUMMONED
10. ASTRONOMICA


Band:
KLAUS HYR • VOCALS
HANK SHERMANN • GUITARS
CRAIG LOCICERO • GUITARS
MARC GRABOWSKI • BASS
MARK HERNANDEZ • DRUMS


Diskografi:
Debut


Guests:


Info
Produced & mixed by Dave Otero
Cover artwork by Gustavo Saves/ Abtrata

Släppt 2010-02-26
Recenserad 2010-02-24


Länkar:
demonica.net
myspace
massacre

Mycket demo när dansk-amerikanska, eller var det amerikansk-danska bandet Demonica släpper sitt debutalbum som går under namnet Demonstrous.

Igår recenserade jag bandet Catamenia från samma bolag, från Finland, det är ett band som faktiskt låter ganska mycket som detta band. Visst finns det skillnader såsom att Catamenia har mer partier med fokus på ren sång och melodier, Demonica är lite mer åt det så kallade Bay Areasoundet. Detta gör att banden kan skiljas åt någotsånär men ändå känns de faktiskt ganska lika varandra.

Demonstrous är Demonicas första skiva, det känns inte så mycket som en debut, jag skulle kunnat tro att detta var bandets kanske fjärde skiva med tanke på att den låter väldigt mogen för att vara en debut. Men å andra sidan kanske de har rutinerade rävar som medlemmar i bandet.

Demonstrous inleds med Demon Class, det spår som finns som video nedan i denna recension. Det är ett okej inledningsspår men inte så mycket mer än så. Kolla in videon så kan ni se om ni håller med mig eller ej. När vi sedan kommer vidare är det spår fem och sex som är de två bästa spåren, i vilken ordning ved jag ej.

Demonica gör en bra skiva i och med Demonstrous, den har dock ett problem för min del och det är att jag inte kan hålla intresset för skivan. Större delen av spåren känns faktiskt ganska sega och mest som utfyllnad för de två riktigt bra spåren, visst kan jag väl också säga att inledande Demon Class är ett helt okej spår men sedan är det faktiskt bra med Alien Six och Below Zero.

Nej, Demonica känns mest som någon form av demoniserad Monika och det är kanske ändå inte deras tanke, jag tror att de önskar att de vore coolare än så.

HHHHHHH

Bolag - Massacre Records
Tre liknande band - Catamenia/Sentenced/Eternal Tears of Sorrow
Betyg: HHHHHHH
Recensent: Daniel Källmalm
rage1.html