Decrepit Birth
Polarity

Spår
1. (A Departure of the Sun) Ignite the Tesla Coil
2. Metatron
3. The Resonance
4. Polarity
5. Solar Impulse
6. Mirroring Dimensions
7. A Brief Odyssey in Time
8. The Quickening of Time
9. Sea of Memories
10. Symbiosis
11. Darkness Embrace
12. See Through Dreams (DEATH Cover)


Band:
Matt Sotelo – guitars
Bill Robinson – vocals
Derek Boyer – bass


Discography:
...And Time Begins (2003)
Diminishing Between Worlds (2008)


Info:
Produced by Zack Ohren

Released 2010-07-23
Recenserad 2010-08-05


Links:
decrepitbirth.net
myspace
massacre

Amerikansk dödsmetall i bästa amerikansk anda är vad dessa tre herrar ägnar sig åt. I alla fall om vi ska tro skivbolaget, teknisk sådan för att vara exakt, bästa anda av några andra amerikanska band varav ett de tar upp är Cynic men den enda likheten med detta band är väl att omslaget till viss mån påminner om detta bands musik.

Skivan är inte bara brutal och elak amerikansk dödsmetall även om sången alltid är detta. Det finns en del melodiösa partier med akustiska delar och lite sådär annat, men varje gång sången kommer in blir det slamrande och grymtande precis som brukligt är för dödsgenren.

Skivan börjar intressant med intressanta melodier och akustiska delar vilket känns intressant och överraskande bra. Det gäller dock endast till sången påbörjas då allt faller sönder och blir segt och trist som dödsmetall alltsomoftast är. Sången låter tråkig och forcerad med ett mer grymtande än vrålande tonläge vilket totalt saboterar alla de goda tendenser som fanns i inledningen och skivan känns med få undantag genom minuterna som en lång plåga, lite grann som ett tortyrredskap kanske, variera Immolation och detta band för fångarn på Guantanamo så kanske de erkänner allt bara för att slippa höra mer.

Jag har letat efter någonting positivt att säga om denna skiva men jag har svårt att göra det, det är väl de melodiösa mellanspelen som förekommer lite här och där men det är rätt svårt att bygga en skiva på en sådan sak, sången är definitivt inte bra.

Jag har ingen favoritlåt på denna skiva och har bestämt mig för att dess främsta egenskap är när den är avstängd.

HHHHHHH

Bolag - Massacre Records
Tre liknande band - All Shall Parrish/Suffocation/Immolation
Betyg: HHHHHHH
Recensent: Daniel Källmalm