De Lyckliga Kompisarna
Hugos Sång

Spår
1. Verklighetsbasead Dokusåpaskådespelare
2. Gratis Är Gott
3. Göteborg City Golf
4. Planeter Och Insekter
5. The Röd Röv
6. Allmänna Kärleksljud
7. Jag Vill Bli Gammal Med Dig
8. Lyckad Nedfrysning Av Herr Egon
9. Hugos Sång
10. Fylle-sms Till Fra
11. Slav I Prylarnas Värld
12. Tankar I 180
13. Tidsportalen
14. Dax För Tax


Band:
Mart Hällgren
Jouni Haapala
Fredrik Åberg
Roger Reinstam


Discografi:
Scania-hjon (EP 1990)
Le som en fotomodell (1991)
Live på Hunddagiset (1991)
Le som en fotomodell (1992)
Tomat (1993)
8 (EP 1993)
Dammsugarförsäljare blues (EP 1994)
Sagoland (1995)
Gula skivan (1996)
Live på Kafé 44 (1997)
Samlade hockeyfrillor (1998)
Hugos Sång (EP 2009)


Gäster:


Info

Släppt: 2010-03-31
Recenserad: 2010-04-12


Länkar:
delyckligakompisarna.se
myspace

Lyckliga kompisar som sjunger Hugos sång, låter ju rockigt så att det förslår. Men faktum är att det musikaliskt sett är gaska rockigt och faller in under ett fack som jag har läst mig till att det kallas gladpunk eller något i den stilen. Kort sagt är det rockigt med trallvänliga melodier och refränger, det är medryckande och glatt, partymusik kanske de som gillar party skulle kalla det, jag har ingen aning eftersom det där med party aldrig varit min grej.

Bandet är förstås svenska, de skapade musik fram till 1997 någonstans innan de gjorde ett långt uppehåll fram till någonstans 2008 och släppte sedan en EP som kallas samma sak som denna skiva, även om denna kalls LP på slutet och EP:n EP på slutet logiskt nog. Som det punkiga band de är har det förstås låtar med politisk lyrik, och som brukligt sågas kineser, dokusåpaskådisar, mongon, och allt vad det nu kan vara, jag har inte lyssnat så noga.

Personligen är det en stunds nöje i vissa låtar så som det andra spåret när sångaren sjunger jäser på renaste stockholmska för att det skall rimma med kineser, då är det kul och bra, men i det långa loppet blir det lite segt och trist. Visst är det aldrig skräp men det är samtidigt inte speciellt spännande.

Personligen anser jag att man kanske ska välja ut de bästa spåren och göra en EP, men det har ju bandet redan gjort säger du och då säger jag att du kan köpa den. Lite som Nightwish med Dark Passion Play och Amaranth där det duger utmärkt att bara äga EPn eftersom skivan känns mest som utfyllnad, lite i den stilen kan denna sägas vara också.

Så jag rekommenderar att om du vill ha lyckliga kompisar som sjunger Hugos sång ska du välja den som har ett EP efter titeln.

HHHHHHH

Bolag - Wild Kingdom/Sound Pollution
Tre liknande band - //
Betyg: HHHHHHH
Recensent: Daniel Källmalm