Catamenia -
Cavalcade

Spår
1. Blood Trails
2. Cavalcade
3. The Path That Lies Behind Me
4. Silence
5. Quantity of Sadness
6. Post Mortem
7. The Vulture's Feast
8. A Callous Mind
9. Reincarnation
10. Angry Again


Band:
Riku Hopeakoski – lead guitars
Ari Nissilä – vocals & rhythm guitars
Toni Kansanoja – bass & low grunts
Kari Vähäkuopus – clean vocals & guitars
Mikko Nevanlahti – drums


Diskografi:
Halls of Frozen North (1998)
Morning Crimson (1999)
Eternal Winter's Prophecy (2000)
Eskhata (2002)
Chaos Born (2003)
Winternight Tragedies (2005)
Location:COLD (2006)
VIII - The Time Unchained (2008)


Guests:
Ville Laihiala - guest vocals


Info
Recorded December 2009 at the Masterworks Studio in Oulu
Catamenia (producer)

Släppt 2010-02-26
Recenserad 2010-02-23


Länkar:
catamenia.net
myspace
massacre

Catamenia är tillbaka med en kavalkad av låtar, låtar som låter ganska mycket kan man faktiskt säga. Faktum är att Catamenia redan har åtta album på sitt samvete av vilka jag hört hela inget. Detta torde således vara bandets nionde album och det kallas kavalkad, på engelska då förstås eftersom inget band gillar svenska.

Jag spenderade faktiskt mycket tid när jag lyssnade till detta band för recension med att försöka placera dem geografiskt. Oftast är det ganska enkelt att klura ut varifrån ett band härstammar, med Catamenia hade jag dock en hel del problem faktiskt och nu när jag skulle recensera bandet noterade jag att de kommer från vårt grannland i öst vilket förstås är Finland. När jag funderar på det finns det faktiskt en hel del som vittnar om detta, bandet har en del drag av det finska.

Förutom att ha en del drag av det finska är Catamenia ett band som jag skulle säga ligger någonstans i den melodiösare delen av dödsmetallen eller kanske thrashmetallen, den melodiösa delen av den extrema metallen kan vi säga. Det är inte speciellt extremt egentligen, inte i jämförelse med den riktigt extrema metallen i alla fall. Det blandas också lite grann mellan vrål och klar sång vilket förstås vittnar om att skivan inte är superextrem.

Kavalkaden inleds med ett spår som kallas Blood Trails som är ett helt okej startspår men ingenting speciellt egentligen, det hela drar istället igång på riktigt när andra spåret, titelspåret lyfter skivan ordentligt. Jag gillar onekligen Cavalcade, spåret vill säga, det finns massor av energi och en bra refräng. Nästa spår som står ut är näst sista spåret som kallas Reincarnation som är ett snyggt spår med bra refräng och riktigt snygga passager. Skivan avslutas sedan med en cover av Megadeths Angry Again. Det är faktiskt en riktigt bra skiva som jag gärna väljer att spela när någon av de andra skivorna tar slut, det har till och med hänt att jag frivilligt valt denna skiva under bilresorna jag gör och det händer annars ytterst sällan med skivor jag recenserar.

Jag kan inte komma fram till så mycket mer att säga om denna skiva. Det är en ytterst stark skiva med ett par spår som står ut, den har egentligen allt man behöver för att få ett bra betyg vilket jag också delar ut till denna skiva. Jag rekommenderar er alla att inhandla denna.

Cavalcade är en fin finsk skiva med riktigt fina spår och riktigt trevlig musik. En kavalkad av trevliga melodiösa extrema metallåtar.

HHHHHHH

Bolag - Massacre Records
Tre liknande band - Demonica/Sentenced/Eternal Tears of Sorrow
Betyg: HHHHHHH
Recensent: Daniel Källmalm
rage1.html