Callejon
Videodrom

Tracks
1. VI
2. Videodrom
3. Kinder der Nacht
4. Lass mich gehen!
5. DE
6. Immergrün
7. Dein Leben schläft
8. O
9. Mondfinsternis
10. Dieses Lied macht betroffen
11. Sexmachine
12. DROM
13. Mein Stein
14. Sommer, Liebe, Kokain
15.
Gott ist tot


Band:
Bastian „BastiBasti“ Sobtzick (vocals)
Thorsten Becker (bass)
Bernhard Horn (guitar)
Thomas Buschhausen (guitar)


Discography:
Willkommen im Beerdigungscafé (2006)
Zombieactionhauptquartier (2008)


Guests:


Info

Released 2010-04-03
Reviewed 2010-05-27


Links:
myspace
nuclearblast

Tyska zombierockarna eller vad de nu ska kallas (jag har sett olika) är tillbaka med sitt tredje album (tror jag, det var lite svårt att hitta info). Det är ett album som kallas Videodrom och där sjungs det mest på det tyska språket, något som inte jag stör mig på i alla fall.

Musikaliskt sett är det teknologisk dödsmetall som således sjungs på det tyska språket. Det blandas elektroniska, teknologiska ljud med elgitarrer och vrålande på tyska, kan det bli bättre?

Således låter det modernt och tungt med aggressiva låtar, vissa skulle nog säga att det är lite progressivt eller något i den stilen, jag gör det inte. Jag kallar det inte heller speciellt bra.

Det känns lite för artificiellt, lite för tillrättalagt, lite för segt, lite för trist, hela skivan är lite för av det ena eller det andra. Dessutom känns femton spår lite för mycket och skivan känns lite för lång, ni förstår väl säkert vid det här laget vad jag menar.

Visst, titelspåret är hyfsat men i övrigt känns inte mycket med denna skiva särskilt intressant eller hyfsat. De andra spåren är lite för tråkiga, för elektroniska, för tyska eller vad du nu önskar sätta efter att de är för…

Videodrom är en skiva som mest varit plågsam att ta sig igenom, det är en skiva som mestadels känns som ett slöseri med tid att lyssna till. Det är inte så att det är en usel skiva med värdelösa låtar, det är långt därifrån, det är helt okej men extremt trist på något vis. Det är ganska svårt att egentligen beskriva vilket problemet med skivan är men det finns något där som stör mig, och det stör mig ordentligt.

Jag vill egentligen gilla band som detta, band som skapar egensinnig musik och har egna idéer, problemet är bara att Callejon skapar egensinnig musik som inte är speciellt bra egentligen.

Så om det är någonting segt och tråkigt du letar efter, köp Callejons Videodrom.

HHHHHHH

Bolag - Nuclear Blast
Tre liknande band - //
Betyg: HHHHHHH
Recensent: Daniel Källmalm