Black Thoughts Bleeding
Stomachion

Spår:
1. Uprising
2. Blindfolded
3. Four Seasons Of Self Mutilation
4. Bridge End...
5. ...Prozac
6. Carnal Addiction
7. Down
8. On The Way Back
9. Written In Red Ink
10. Uncertain


Band:
Dominik Szelinski - vocals
Dominik Göbbels - guitar
Markus Kleinertz - guitar
Rainer Classen - bass
Ben Overmann - drums


Diskografi:
debut


Guests:


Info:

Släppt: 2010-03-26
Recenserad: 2010-03-25


Länkar:
blackthoughtsbleeding.com
myspace
silverwolf

Blödande svarta tankar släpper sitt debutalbum som går under namnet Stomachion och det är inte för inte man funderar kring var band hittar sina namn eller kan det vara så att det är slut på bra namn och band bara tar något som verkar någotsånär?

Det är dock inte namnet vi skall betygssätta här utan det musikaliska som dessa tyskar har att erbjuda. Svaret är att de erbjuder tysk extrem metall av det modernare slaget, ni vet det där där man blandar growls med renare sång och så vidare. Det finns keyboards och sådana arrangemang precis som brukligt är när det gäller sådan musik.

Produktionen är förstås stark och lyfter fram vad musiken handlar om, precis som brukligt inom den moderna musiken, det är sällan man hör en svag produktion nuförtiden. Dock kan jag också säga att precis som brukligt är musiken relativt intetsägande och karaktärslös. Black Thougths Bleeding är definitivt inte usla men de har heller ingenting som utmärker sig, ingenting som lyfter dem över mängderna. Dessa tyskar låter helt enkelt som ett band i mängden och Stomachion har inte speciellt mycket att komma med när det gäller att vara en skiva.

Ljusningen i tristessens mörker är att detta är bandets debutskiva och de har kunskap att traktera instrument och så vidare så onekligen finns det förstås möjlighet för saker att förbättras. Om bandet kanske kan fundera lite utanför ramarna och skapa musik som inte låtar som allt annat inom genren.

Kanske är förhoppningarna lite väl långsökta och detta är trots allt den första skivan av ett band och den skivan är inte speciellt roande så jag lägger den snabbt åt handlingarna och vänder mig mot nästa band och nästa skiva.

Black Thoughts Bleeding har helt enkelt ingenting att komma med.

HHHHHHH

Skivbolag - Silverwolf Productions/Gordeon Music
Tre liknande band - //
Betyg: HHHHHHH
Recensent: Daniel Källmalm