Astrolites
Play for Keeps

Spår
1. CHOP TOP ’49
2. ROCK N ROLL STAR
3. DEVIL WOMAN
4. ASTROLITO
5. I’M COMING HOME*
6. HERE I AM
7. GO REBEL GO
8. DON’T BE SHY
9. SMILEY
10. ROLL WITH THE DEAD
11. CAMTWISTER
12. RING OF FIRE**
13. NOTHING LAST FOREVER


Band:
Örjan Jonsson – Guitar, Vocals
Marku Kallunki - Drums
Uno Eiving - Bas


Diskografi:
Hard Luck (2007)


Guests:


Info

Släppt 2010-11-19
Recenserad 2010-12-07


Länkar:
myspace
heptown

Ibland är det vara så att vissa band är bättre eller sämre än andra och ibland är det så att du får en skiva som du absolut inte är det minsta intresserad av. Ibland är det enbart jobbigt att lyssna igenom en skiva ens en gång, ibland blir det bara så att du frågar dig varför. I vissa fall förstör sångaren allt.

Några av dessa ibland som finns i första stycket stämmer in på Astrolites och deras andra skiva Play for keeps. Hi-Speed rockabilly kallas tydligen vad de sysslar med och jag som inte ens gillar normal speed rockabilly. 50-tals sound är vad vi har att lyssna till när vi startar skivan med Astrolites, dock förstås med en modern produktion och utan de ljudproblem de hade på den tiden vid musikinspelningar.

Bandet som är en trio har i alla fall inte något vidare intressant skivomslag, att de sedan spelar på en stående bas är förstås intressant och ger ett sound som inte hörs särskilt ofta i dagsläget. Jag kan dock fundera kring anledningen att skapa ny musik enligt en utdaterad mall, det är ungefär som att bygga datorer enligt 1988-års teknik eftersom det var bättre då med färre virus och så vidare. Jag tycker kramandet av förgången tid är ganska idiotisk, det fanns saker som var bättre för men rockmusiken är definitivt inte en av dessa.

Instrumentalt tycker jag det är helt okej, det helinstrumentala spår fyra som kallas Astrolito är väldigt bra men när sångaren öppnar munnen känns det lite grann som att han förstör allt som potentiellt kan vara intressant med bandets musik. Jag ska väl dock säga att han faktiskt låter rätt bra i covern på Johnny Cashs Ring of Fire som faktiskt låter riktigt bra, den är skivans stora behållning, synd bara att resten av musiken på skivan inte låter lika intressant.

För mig känns detta mest som en ointressant och långtråkig skiva som jag enbart spelat för att jag skall recensera den. Visst den är ju inte usel på något sätt men jag kan tänka mig tusentals saker jag hellre gör än att sitta och lyssna på denna skiva, till exempel att städa mitt vardagsrum eller springa ett maratonlopp för att nämna några.

Jag kan tänka mig att Astrolites är bra på vad de gör men de gör dem inte till ett band som intresserar mig, jag ger dem svagt godkänt och lägger sedan undan skivan och kastar filerna från datorn.

HHHHHHH

Bolag - Heptown Records/Sound Pollution
Tre liknande band - //
Betyg: HHHHHHH
Recensent: Daniel Källmalm
rage1.html