Vengeance - Soul Collector

Spår
1. Cross in the Rain
2. Wait Until the Sun Goes Down
3. Soul Collector
4. Samurai
5. What the Hell is Going on
6. Myspace Freak
7. I Never Felt That Way Before
8. Dance Dance Dance
9. Rock and Roll Band
10. So Many Times
11. Lean on Me


Band:
Leon Goewie – Vocals
Barend Courbois – Bass
Jan Somers - Guitars
Timo Somers - Guitars
Erik Stout - Drums


Diskografi:
Vengeance (1984)
We Have Ways to Make You Rock (1986)
Take it or Leave it (1987)
Arabia (1989)
The Last Teardrop 84-92 (1992)
The Last of the Fallen Heroes (1994)
Back From Flight 19 (1997)
Rock N'roll Shower, best of (1998)
Wings of an Arrow (2000)
Back in the Ring (2006)
Same/ Same... But Different (2007)


Gäster


Info
Produced by Michael Voss

Släppt 2009-01-23
Recenserad 2009-02-09


Länkar:
vengeanceonline.nl
myspace
metal heaven

Vengeance, det är något jag känner väl igen-åtminstone namnet kunde jag konstatera när jag såg att jag fått denna skiva. Om ni undrar varför kan jag säga att det var bandet som Arjen började sin karriär som känd rocker i, om ni undrar så är förstås Arjen samme man som heter Arjen Anthony Lucassen och ligger bakom Ayreon. Denne Arjen har dessutom haft ett visst finger med i processen när det gäller denna skiva, han tillsammans med bland andra Mat Sinner har skrivit låtar till denna skiva som producerats av Michael Voss.

Det blev än del namedroppande där i inledningen men sådant är svårt att komma ifrån när det gäller ett klassiskt band som detta, namnet förpliktar onekligen för dessa holländare som varit igång sedan 1984 och kanske är Hollands enda hopp för hederlig hårdrock.

Nåväl, hur klassiska och makalösa nu än dessa holländare varit, måste jag ändå erkänna att jag aldrig hört dem före denna skiva, och det måste anses lite pinsamt eftersom jag tycker att Leon Goewie är en av de grymmaste sångare som huserat under namnet Ayreon, hans röst är rock’n’roll personifierad, han andas rock i varenda ton han tar och det ensamt måste anses höja denna skiva. Vi kommer alldeles strax fram till mer om denna skiva strax.

Musikaliskt sett är detta tung melodiös rock’n’roll som sjungs med enorm passion och dundrar på med stark kraft genom dina högtalare alternativt hörlurar. En massiv ljudvägg av tunga riff och passionerad sång är vad vi får höra, allt ändå med stor känsla för melodi och atmosfär.

Jag är faktiskt direkt såld på denna skiva i och med inledande Cross in the Rain strömmar ur högtalarna på min bilstereo under resan söderut och sedan norrut några dagar senare. Jag imponeras av hur Goewie höjer min dag genom iPodens hörlurar och jag håller inledande Cross in the Rain som en av de bättre på skivan. Andra starka höjdpunkter är titelspåret, Samurai, Rock’n’roll Band och så vidare, egentligen förtjänar faktiskt alla spår att räknas upp här men jag har ingen större lust att bara räkna upp spårtitlar.

Vengeance gör allt rätt med denna skiva och eftersom jag inte hört dem tidigare kan jag inte sitta här som en nostalgiker och surra om hur mycket bättre allt var förr och hur de bara förnedrar sig själva som bleka kopior av sin storhetstid, om det vore så har jag massor av fantastiskt att upptäcka men jag tvivlar på att så är fallet eftersom det är ytterst sälla sådana påståenden stämmer.

Om ni gillar rock, om ni gillar vanlig tung rock är detta en kraftfull skiva att investera några pengar i eftersom det är en riktigt grym skiva som helt klart är till glädje för lyssnaren.

Jag kan definitivt rekommendera denna skiva eftersom den är bland det grymmaste jag hört i den rockiga fåran av hårdrocken. Köp den!

HHHHHHH

Skivbolag - Metal Heaven/Sound Pollution
Tre liknande band - Led Zeppelin/Joe Lynn Turner/Deep Purple
Poäng: HHHHHHH
Recensent: Daniel Källmalm
rage1.html