Narnia - Course of a Generation

Spår
1. Sail Around The World
2. When The Stars Are Falling
3. Curse Of A Generation
4. Scared
5. Kings Will Come
6. Rain
7. Armageddon
8. One Way To Freedom
9. Miles Away
10. Behind The Curtain


Band:
German Pascual - Vocals
Carl Johan Grimmark - Guitars
Andreas Olsson - Bass
Andreas Johansson - Drums


Diskografi:
AWAKENING (1997)
LONG LIVE THE KING (1999)
DESERT LAND (2001)
THE GREAT FALL (2003)
AT SHORT NOTICE - LIVE IN GERMANY (DVD) (2004)
AT SHORT NOTICE - LIVE IN GERMANY (CD) (2006)
ENTER THE GATE (2006)


Info:
Album was mixed by Fredrik Nordström and Henrik Udd at Studio Fredman in
Gothenburg, Sweden.

Släppt 090724
Recenserad 091005


Länkar:
narniaworld.com
myspace
massacre

Jag såg en gång en film som heter Narnia, en rätt hyfsad äventyrsfilm för en yngre filmpublik, när det gäller filmer med Fauner kan jag ändå hellre rekommendera Pans Labyrint även om det egentligen inte har det minsta med detta band att göra. Det sägs dock på informationssidor om metall att detta band har tagit inspiration från C.S Lewis och för er som inte vet något om sambandet mellan denne Lewis och Narnia kan jag säga att det var han som skrev historien om Narnia, världen i garderoben eller något i den stilen, har själv aldrig läst Narnia så jag vet bara vad jag såg i filmen vars uppföljare jag inte sett.

En annan spännande historia rörande detta band är också att de är kristna vilket kanske kan anses vara annorlunda från den många antikristna band som brukar infinna sig i metallgenren. Nåväl jag ska inte döma utifrån något sådant som religiös övertygelse även om religion är rätt töntigt egentligen.

Musikaliskt är Narnia religiösa och positiva… wait a second now, jag skulle har skrivit att de är melodiösa och positiva med snygga mattor av keys för att alltid vara ”upbeat” så att säga. Narnia är snabba, rockiga med bra melodier och catchiga refränger med teman som rör vår bristfälliga generation och allt sådant, predikande rockmusik är vad Narnia sysslar med och de har också en ny sångare som heter German Pasqual.

Den nya sångaren sköter sig väl, inte för att jag vet hur den gamla sångaren skötte sig men den nya sköter sig väl och låtarna är det väl egentligen inget större fel på. Det stör mig dock hela tiden att bandet försöker konvertera mig till sin religion något som jag förstås inte vill med tanke på att deras gud alltid är full av ilska och hämnd och deras beskrivning av himmel och helvete låter som ingenting jag vill vara med om. Så om jag hade sluppit alla predikningar hade jag varit klart mer nöjd med tanke på att den musikaliska sidan av allt tramsande faktiskt är rätt bra.

Jag godkänner denna skiva men med viss reservation precis som jag har inför all musik som predikar alldeles för mycket, vad hände egentligen med att låta folk bestämma för sig själva.
Nåväl Narnia kommer väl inte ur garderoben med denna skiva med vilken de predikar melodiös metallisk musik och lite annat skräp

HHHHHHH

Bolag - Massacre Records
Tre liknande band - Metalium/Wisdom Call/Fairyland
Betyg: HHHHHHHH
Recensent: Daniel Källmalm
rage1.html