The Generals - Stand up Straight

Spår
1. Blessing in Disguise
2. The Offer Still Stands
3. Punchline
4. The Illusionist
5. Stand up Straight
6. One Eye Red
7. Portal to Paradise
8. Consulting With the Sinner
9. Split Vision, Snap Decision
10. Trunkride
11. Hell Was Built For Heroes
12. Do It Like the Devil


Band:
Hednar - Lead vocals/Bass
Rickard - Lead guitars
Dick - Guitars/Vocals
MetalMartin - Drums/Percussion


Diskografi:
Debut


Gäster


Info
Tomas Skogsberg (production)

Release: 2009-11-07
Recenserad: 2009-12-02


Länkar:
myspace

Svenska The Generals kommer här med sin debutskiva, en hårt rockande tungviktare det var svårt att finna någon information om men med lite andrahandsuppgifter och så vidare kunde jag hitta lite grann att sätta upp som information i denna recension. Jag fick till exempel reda på att de kan jämföras med Entombed och något band som kallas The Bronx, ett band jag aldrig hört men som säkert påminner om The Generals.

Ni som hört Entombed kan föreställa sig mer eller mindre hur de låter eftersom dessa band påminner en del om varandra musikalsikt. För er som inte vet hur detta låter så är det så kallade Death’n’Roll, eller rockig dödsmetall med ett rejält sväng. Svängig rockdödsmetall eller något sådant kan jag not titulera det som, eller en extremifiering av den klassiska rock’n’rollmusiken som jag faktiskt anar att i stort sett alla hört någon gång i livet.

Generalerna kommer nog alldeles säkert få jämföras med sina landsmän i Entombed, de har till och med samma producent som sina föregående och banbrytande landsmän de begravda. Jag kan inte direkt jämföra eftersom jag inte direkt är någon större fan av Entombed men av det lilla jag hört är de jämförbara men kvalitetsmässigt kan jag inte säga mycket.

Jag är väl inte direkt imponerad av vad generalerna har att komma med, deras musik känns för mig lite intetsägande och jag blir en aning mer uttråkad för var låt jag avverkar på skivan. Det är väl egentligen inte så att skivan är så värst dålig men den har inte speciellt mycket fräsch musik att komma med, inte för min del i alla fall. Produktionen i skivan är väl genomförd, det är snyggt men samtidigt tillräckligt rått för att tilltala den dödsrockande publiken.

Mig tilltalar i alla fall inte denna skiva, det är en skiva som saknar någonting som kan lyfta den. Allt är välgjort och väl genomfört men det saknar den där känslan jag vill ha i all musik jag uppskattar. Dock kanske ni inte bara ska ta mitt ord för det, jag har nämligen sett ett par fina recensioner av denna skiva så kanske tilltalar den fansen av genren, vad vet egentligen jag om den saken?

Nåväl jag kan avsluta med att det är en välgjord skiva med bra produktion men den saknar det där som gör att en skiva står ut i mängden, att den uppskattas framför andra skivor åtminstone enligt min uppfattning. Kort och gott och utan omsvep en högst ordinär skiva.

HHHHHHH

Skivbolag - Metalcentral/Triada
Tre liknande band - Entombed/The Bronx/
Poäng: HHHHHHH
Recensent: Daniel Källmalm
rage1.html