Foobar the Band - Your Fiend, My Friend

Spår
1. My friend
2. Catch 22
3. 18 Years
4. Revolution
5. Dawning of a Day
6. All about you
7. Communication
8. Queen of fools
9. Natural
10. All right
11. Moonshine


Band:
Anders Carlsson (G)
Dennis Brandeby (G)
Janneck Larsson (B)
Jonny Zasella (V)
Tim Ferm (d)


Diskografi:
Hellride (2007)


Info
Janneck Larsson & FtB (production)
Fredrik Larnemo (master)

Släppt 2009-04-24
Recenserad 2009-04-12


Länkar:
foobartheband.com
myspace
reside records
Revolution (video)

Svenska coola killar som spelar tuff rockmusik. De bildades 2005 i Göteborg och släppte 2007 sin första skiva som går under namnet Hellride. 2009 i april släpps denna skiva, bandets andra skiva och den har vi här på hallowed.se tittat lite närmare på.

Musikaliskt sett har vi att göra med tunggungande rockmusik med massor av tyngd och en hel del melodier. Sången är ren för det mesta och ibland grymtande och produktionen är som en modern rockskivas produktion i regel är, rent och snyggt utan att bli alltför plastig och otuff.

Musikaliskt är skivan rätt bra faktiskt, det finns en del spår som inte direkt fungerar så bra men skivan som helhet fungerar faktiskt ganska bra och i stort kan jag inte klaga, produktionen är ren och snygg utan att låta för polerad, melodierna sitter för det mesta bra och sången är helt okej. Dock finns det spår som jag inte riktigt kan uppskatta, Catch 22 är det första exempel jag kommer på, den är bara intetsägande och trist vilket är rätt synd, det finns också några fler sådana spår men de är trots allt lite bättre.

Jag får dock när jag inleder skivan en positiv känsla i My Friend som nog är det bästa denna skiva har att uppbringa men den uppfattningen sänks rätt kvickt i och med att Catch 22 tar sin början och efter det återhämtar sig aldrig skivan riktigt och jag blir i slutändan stående med en uppfattning som jag inte riktigt kan träffa rätt med i beskrivande text men jag tror att det är en splittrad sådan.

Jag kan egentligen inte säga så mycket mer om denna skiva, den är trist men samtidigt rätt bra, den är en aning tung att ta sig igenom. Det hela är en intressant skiva med ett snyggt ljud och en intressant bild av den men på det hela taget är det en skiva som inte lever upp till sina förutsättningar.

Foobar the Band har mycket att lära men de har kommit en bit på vägen, nästa skiva har alla förutsättningar att bli riktigt intressant.

HHHHHHH

Skivbolag - Reside Records/Triada
Tre liknande band - Danko Jones/Audioslave/Clutch
Poäng: HHHHHHH
Recensent: Daniel Källmalm
rage1.html